Kozmik Radyo & Haber

Tasarruf edilecek alan çocuklarımızın yaşam hakkı olmamalıdır!

Tasarruf edilecek alan çocuklarımızın yaşam hakkı olmamalıdır!
264 views
16 Şubat 2021 - 13:01

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “DuchenneMuskülerDistrofi” (DMD) kas hastası çocukların ihtiyacı olan makinenin SGK tarafından verilmemesine tepki gösterdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazılı soru önergesi veren  Koncuk şu ifadelere yer verdi:

“Öksüremeyen ve öksüremediği için solunum yollarını, ciğerlerini temizleyemeyen “Duchenne Musküler Distrofi” (DMD) kas hastası çocuklarımız için hayati önem taşıyan öksürtme makinesini, zor durumdaki aileler yıllardır talep etmesine rağmen SGK tarafından SUT ödeme kapsamına bir türlü alınmadı.

Hayati önem taşıyan öksürtme cihazı SGK tarafından SUT kapsamına alınmalıdır!

Maddi durumu olmayan birçok aile 80.000 TL civarında olan bu cihaza sahip olamadıkları için evlatlarını göz göre göre ölüme terk etmektedirler. Tasarruf edilecek alan çocuklarımızın yaşam hakkı olmamalıdır.”

Koncuk, hayati önem taşıyan öksürtme cihazının SGK tarafından SUT kapsamına neden alınmadığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını ve verdiği soru önergesinde gerekçesini de açıklamasını istedi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Öksürtme cihazının SGK tarafından SUT kapsamına alınmasının elzem olduğunu ivedilikle Bakanlık tarafından bir çalışma başlatılması gerekiyor. Ailelere müjdeli haberin verilmesi için konunun takipçisi olacağım” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.