Kozmik Radyo & Haber

Sümer: Kızılay Kampı harebeye döndü

Sümer: Kızılay Kampı harebeye döndü
333 views
12 Şubat 2021 - 11:49

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana Pozantı Akçatekir Bürücek Kızılay Kampı’nın harabeye dönüşmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Bu kadar değerli bir kamp alanı harabeye dönüştürülüyorsa, işin içinde rant olmasından şüpheleniyoruz” dedi.

BÜRÜCEK KAMPI KADERİNE TERK EDİLDİ

Orhan Sümer, “Adana Pozantı İlçemiz Akçatekir Bürücek Kızılay Kampı yetiştirme yurdunda ihtiyaç sahibi 18 yaş altı çocuklar ve dar gelirli ailelerin çoçukları dönem dönem getirilir yaz ve kış etkinlikleri gerçekleştirildi.

21.293 Metre kare asırlık ağaclar içerisinde, sinama salonu, kütüphane, yemekhane, sosyal tesisler, kız ve erkek öğrencilerinin ayrı ayrı kaldıkları 8 adet yatakhane bulunmaktaydı.

Ne yazık ki son 19 yıldır, AKP iktidarı döneminde kaderine terk edilmiş durumda.” Dedi

19 YILDIR ATIL BEKLİYOR

Orhan Sümer, “Aslında çok güzel bir yerde bulunan kamp alanı ne yazık ki 19 yıldır atıl bekliyor. Ara sıra çadır kampı yapmak için düzenlenen etkinliklerin haricinde yapılan bir şey yok. Binalarda ağır hasar bulunmakta. Güzelim tesis göz göre göre çürümeye terk edilmiş. Pandemi sonrasında yapılacak bir planlama ile Bürücek Kampı tekrar ihtiyaç sahiplerinin yuvası haline gelmelidir.

KAMP ALANI RANT ALANI OLMASIN

Orhan Sümer, “Arazisi ve konumu çok değerli olan kamp alanının, harabeye dönüştürülüp yok pahasına AKP İktidarı yandaşlarına, kupon arazi olarak satılmasının hazırlığı mı yapılmaktadır?

Adana ve Çevre illerdeki hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda Akçatekir Bürücek Kızılay Kampının akıbetini sonuna kadar takip edeceğiz. Talan edilmesine izin vermeyeceğiz…” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.