Kozmik Radyo & Haber

DEVA PARTİSİ’NDEN ÇİFTÇİLER BİRLİĞİNE ZİYARET

DEVA PARTİSİ’NDEN ÇİFTÇİLER BİRLİĞİNE ZİYARET
248 views
01 Şubat 2021 - 12:43

DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık ve tarım sektöründe faaliyet gösteren il yönetim kurulu üyeleri,Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve Çiftçiler Birliği’nin yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Sadullah Kısacık, DEVA Partisi Adana İl Yönetim Kurulu oluşturulurken, çiftçilerin temsil edildiği, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunan saygın insanların yer aldığı bir yönetim kurullarının olduğunu belirtti.

Ülkede ve bölgede gerçekleşen tarımsal faaliyetlerin sıkıntılarına değinilirken,pandemi döneminde devletin çiftçilere verdiği desteğin yetersiz olduğunu belirten Kısacık, ‘’ 2021 bütçesinde faize ödenecek 137 milyar TL, çiftçimize verilecek tarım desteklerinin tamamı 22 milyar TL.  İnşallah DEVA Partisi iktidarında çiftçimiz hakettiği desteği alacak.’’ dedi.

Sözlerine devam eden Kısacık, ‘’Adana’ya pamuk ithalat haberlerini duyuyoruz, çok üzülüyoruz. Gerçekten çiftçilerimiz imkansızlıklarla boğuşurken ve devlet desteğini yeterli bir şekilde alamazken, ithalatın bu kadar kolay olması ve fazla tercih edilen bir yöntem olmasını doğru bulmuyoruz. İktidar günü kurtarmaya yönelik çalışmalar yerine, üreticiyi düşünerek uzun vadeli politikalar üretmeli’’ dedi.

Toplantıda, yerel ve genel tarım sorunlarına değinen İl Başkanı Kısacık, DEVA Partisi olarak kangren haline gelmiş sorunlar hakkındaki düşüncelerini aktardı.  Toplantıda, çiftçilerin örgütlenme eksiklikleri, son günlerde artan gübre fiyatları, pazarlama sorunları ve hasat döneminde ithalatınkolaylaşması, çiftçinin ürününün ihracat yollarını daraltması nedeniyle çiftçinin yaşadığı sıkıntılara değinen Kısacık, tarımın kalbi olan Çukurova’da her zaman çiftçilerimizin yanında olduğunu ve Çiftçiler Birliği’nin çalışmalarını takdir ederek izlediğini dile getirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.