Kozmik Radyo & Haber

“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİMİZ İÇİN”

“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİMİZ İÇİN”
336 views
15 Aralık 2020 - 12:05

İyi Parti Adana milletvekili Metanet Çulhaoğlu, TBMM’nde İyi Parti Grubu adına söz alarak bir konuşma yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurulu’nda görüşülen, 2021 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ile 2019 yılı merkezi yönetim kesin hesap kanunu teklifinin Jandarma Genel Komutanlığı bütçesi üzerinde duran ve partisi adına gelen talepleri İçişleri Bakanlığına ileten Çulhaoğlu, Jandarma güçlerine de üstün başarılar diledi.

Çulhaoğlu yapmış olduğu konuşmada şu ifadeler yer verdi:

 “İçinde bulundukları bütün zor şartlara rağmen yurt sathında güvenliğimiz için vatandaşlarımızın rahat uyku uyumalarını sağlayıp canları, kanları pahasına görev yapan kahraman jandarma güçlerimize üstün başarılar diliyorum. Görev yaparken şehit olanlara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyor, sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Yine, görevleri esnasında gazi olan güvenlik güçlerimize sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyorum. Ülkemizin yüzde 92’lik bölümünde güvenlik ve asayişi sağlayan, kamu düzenini koruyan Jandarma Genel Komutanlığı, terörist faaliyetlerle mücadelenin yanı sıra, uyuşturucu madde ve akaryakıt kaçakçılığı gibi yasa dışı göç konularıyla da mücadele etmektedir. Ülkemizde terör faaliyetlerine karşı verilen mücadelede devletimizin bekası, özgürlük ve demokrasimizin devamı için yüreğini ortaya koyan gazilerimiz ile şehadet mertebesine ulaşan asker, polis, sivil şehitlerimizin yakınları ile 15 Temmuz gazilerimiz, şehit ve aile yakınlarının sanki aralarında statü farkı varmış gibi tazminatlarında, aylık ödemelerinde ve sağlık giderlerinde çok farklılık olduğu ifade edilmektedir. Bu durum, kendilerini incitmekte olup bu farklılıkların en kısa zamanda düzeltilmesini, bütün gazi ve şehit aileleri adına İYİ PARTİ Grubu olarak iktidardan talep ediyoruz. Sayın Bakanım, ülke güvenliği için hayatlarını ortaya koyan muvazzaf uzman jandarmalarımız iktidardan 3600 ek gösterge ile okulda geçen sürelerinin fiilî hizmetten sayılmasını, karışıklığın giderilmesi için uzman jandarmalar, jandarma yardımcı astsubay olarak isim ve statülerinin de değiştirilmesini beklemektedirler. İsteklerini değerlendirmenizi talep ediyoruz.

Ben de Atatürk’ün silah arkadaşlığı şerefine nail olan, İstiklal Savaşı gazisi ve madalyası sahibi merhum Jandarma Yüzbaşı Turgut Coşkun Yenidünya’nın damadı ve Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı yapmış olan merhum Kenan Sökmen’in yeğeni olarak, Askerin siyasete alet edilmemesi temennisiyle Jandarma Genel Komutanlığı bütçesine İYİ PARTİ Grubumuzla beraber gururla kabul oy vereceğimi belirtmek isterim.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.