Kozmik Radyo & Haber

KADAUM’da Profesyonel Kariyerde Kadın Konuşuldu

KADAUM’da Profesyonel Kariyerde Kadın Konuşuldu
428 views
26 Kasım 2020 - 15:41

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında; Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) tarafından “Profesyonel Kariyerde Kadın” paneli düzenlendi.

Pandemi dolaysısıyla online olarak gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz-Bozdoğan, Girişimcilik Ekosistem Derneği Başkanı Esra Özden, Adana Organize Sanayi Bölgesi Kadın Platformu Başkanı Ayça Çelik, Çukurova Kalkınma Ajansı Destek Hizmetleri Birim Başkanı Dilşad Türtük-Yünsel katıldı.

“Şiddete Dur Demek Gerek.”

Panelin moderatörü ve aynı zamanda da ÇÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan konuşmasında, gelecek nesillerin sağlıklı, bilinçli ve aydınlık yarınları için hep birlikte kadın ve erkek olarak şiddete “Dur” demelerinin gerektiğini ve bunun için de çocukların eğitim seviyelerinin yükseltilmesinin, şiddet konusunda bilinçlendirilmelerinin bilinçli anneler ve babalar sayesinde mümkün olacağını söyledi.

Prof. Dr. Tuncel : “Güçlü Kadın Artışı Toplumdaki Kadınlar İçin Rol Modeli Oluşturacak

Açılış ve kapanış konuşmasını ise Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptı. Prof. Dr. Tuncel, Dominik Cumhuriyeti’nde iktidarda bulunan diktatöre karşı mücadele eden Mirabel kız kardeşlerin anısına düzenlenen 25 Kasım gününde, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin bugün dünyamızdaki en yaygın ve yıkıcı insan hakları ihlallerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tuncel, Yükseköğretimde kadın öğretim elemanı sayısının artışı ile güçlü yarınlara ulaşılacağını vurgulayarak güçlü kadın artışının toplumdaki kadınlar için rol modeli oluşturacağını söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.