Kozmik Radyo & Haber

CHP’li Bulut’un Öğretmenler Günü mesajı

CHP’li Bulut’un Öğretmenler Günü mesajı
392 views
23 Kasım 2020 - 12:39

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yazılı bir açıklamayla kutladı.
CHP’li Bulut’un mesajında şunları kaydetti:
“Geleceğin mimarı olan öğretmenler, bir insanın yetiştirilmesinin, bir toplumun gelişmesinin kilometre taşıdır.
Öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunları çözülemez.
460 bin işsiz öğretmenin atama beklediği ülkemizde, diplomalı işsizler meslekleri dışında iş yapmak zorunda kalırken, kimisi ise öğretmenlik hayalinden vazgeçmiştir
Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, “fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştiren eğitim emekçileri 24 Kasım’da sadece hatırlanmak değil, yumak gibi büyüyen sorunlarına çözüm bulunmasını istemektedir.
Ancak günümüzde, eğitim ve öğretimin temeli olan öğretmenlik mesleği, iktidarın söylemleri doğrultusunda toplumda saygın bir meslek olmaktan hızla çıkarılmaktadır.
Eğitim emekçilerimiz, bu günü kutlayamamakta, yeryüzünün en kutsal mesleği olan öğretmenlik bugün yoksulluk, umutsuzluk gibi kavramlarla birlikte anılmaktadır.
AKP iktidarlarıyla birlikte çağdaş, laik eğitim sisteminden vazgeçilmiş, eğitim sistemimiz yapboz tahtasına dönüştürülmüştür.
Koşullar ne olursa olsun, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, Ulu Önderimiz Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yoldan ayırmadan, Cumhuriyet çocukları olarak yetiştireceğinize olan inancımız sonsuzdur.
Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve saygı, sevgi ve minnetle anıyor; geleceğimize yön veren değerli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.