Kozmik Radyo & Haber

EĞİTİM-İŞ ÜLKEMİZİN UMUDUDUR

EĞİTİM-İŞ ÜLKEMİZİN UMUDUDUR
338 views
20 Kasım 2020 - 11:44

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Eğitim-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Seher Emre ve Şube Sekreteri Aylin Koçoğlu; Eğitim çalışanlarının umudu haline geldiklerini, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin her zaman içerisinde olduklarını söyledi.

Başkan Seher Emre; Eğitim-İş olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusuna güzel günler gösterme hayalini ortada bırakmayacağını dile getirdi. Emre; “Eğitim-İş tabelası var olduğu sürece; Cumhuriyetin eğitim kurumlarında, aydınlanma devrimlerine savaş açanlara meydan okuyacak namuslu bir soluk da mutlaka var olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır.” dedi.

Emre; “Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreçte Eğitim-İş, bir başkaldırı olarak tarih sahnesindeki yerini tekrar almıştır.” şeklinde konuştu.

Eğitim-İş Sendikası’nın; Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için 17 Ekim 2005’te kurulduğuna dikkat çeken Emre; eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkımızın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline geldiklerini dile getirdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; Atatürk’ün öğretmenlere büyük önem verdiğini belirterek; Ulusal Kurtuluş Savaşı sonunda her alanda önemli hamleler yapılırken, Büyük Önder Atatürk’ün kalkınmanın temeline eğitimi koyduğunu ve savaş alanlarında kazanılan zaferlerin eğitim alanında kazanılması gerektiğini dile getirdi.

Esendemir; “Atatürk genç cumhuriyeti gençliğe emanet ederken, ‘Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek, öğretmenlere ne kadar önem verdiğini gösterdi.

Pandemi sürecinin yaşandığı bu günlerde eğitim alanında bir çok sıkıntı ve kesintiler yaşandığını söyleyen Başkan Esendemir; “Zor süreçte eğitimcilerimizin ne büyük çaba içerisinde olduğunu, geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmek için ne büyük fedakarlıklar yaptığını, gerektiğinde sağlıklarını bile tehlikeye atarak eğitim çabası içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu kutsal mesleği yapan tüm eğitimcilerimize minnet borçluyuz. Basın camiası olarak üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.