Kozmik Radyo & Haber

SMA hastalarının feryadı mecliste yankılandı

SMA hastalarının feryadı mecliste yankılandı
335 views
19 Kasım 2020 - 11:57

Türkiye’de sayıları 3 bini geçen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası olan ailelerin feryadı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yankılandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, SMA hastalarının aileleriyle birlikte çok zor günler geçirdiğini, çocukların ölümüne seyirci kalınmaması gerektiğini vurguladı.

ARTIŞ YAŞANIYOR!

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Dr. Şevkin, hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığı olan SMA’da yetersiz tedavi yöntemleri ve ailelerin ekonomik koşullarına bağlı olarak son zamanlarda artış yaşandığına dikkat çekti.

Sosyal Sigortalar Kurumu’nun, SMA hastalarının kullandığı bir çok medikal ürünü ya hiç karşıladığını ya da eksik karşıladığını dile getiren Dr. Şevkin, Adanalı Eliz Mira’nın da dramına işaret etti.

ADANALI ELİZ MİRA VE TÜM HASTALARA DİKKAT ÇEKTİ

Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Ülkemizde birçok çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan, yürüme, yemek yeme veya nefes alma kabiliyetini ortadan kaldıran SMA ile etkin bir mücadele şarttır. Nadir görülen ilerleyici ve ölümcül kas hastalığına karşı kullanılan tüm ilaçlar ve medikal ürünler SGK tarafından karşılanmalıdır. Meclisimiz SMA hastalarının bu feryadını duymak zorundadır. Ülke kaynakları bir an önce çocuklarımızın sağlığına ayrılmalıdır. Adanalı Eliz Mira’nın 3 ay ömrü kaldı. Gelin bu feryadı duyalım. Hiçbir çocuğumuz çaresiz, aileleri perişan halde bırakılamaz. Çocuklarımızın ölümüne seyirci kalamayız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.