BAŞKAN MUSTAFA ÇAY’DAN KORONAVİRÜS UYARISI

BAŞKAN MUSTAFA ÇAY’DAN KORONAVİRÜS UYARISI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, son günlerde hem ülke genelinde hemde ilçesi Pozantı’da artış gösteren Koronavirüs salgınıyla alakalı vatandaşı bilgilendirme amaçlı açıklamalarda bulundu.

Başkan Çay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün bu açıklamayı yapma gereği hissetmemin altında yatan en önemli nedenin KOVİD-19 artışının yeniden yükselmesidir diyen Başkan Mustafa Çay, “Ülkemizde ve ilimizde olduğu gibi ilçemizde de maalesef koronavirüs salgınının pozitif değerlerinin yükseldiğine dair bilgiler edinmemden dolayı olacak.” Dedi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay açıklamalarında şu cümleleri dile getirdi;

Sevgili hemşehrilerim, artık bu illetin yakıcı, yıkıcı ve öldürücü etkisini hepimiz çevremizde, köylerimizde veya mahallelerimizde tanıdığımız simaların ölümleriyle hep beraber tanıklık ediyoruz. Fakat bütün bunlara rağmen tedbir almakta, tedbirsiz kalmakta ve malesef üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmiyoruz.

Değerli hemşehrilerim, Pozantı’nın  Belediye Başkanı olarak, bir evladınız ve bir kardeşiniz olarak hepinizden istirham ediyorum. Bu süreç zorlu bir süreç. Artık etrafımızdaki yakınlarımızda o kadar çok görülmeye başladı ki bunun çaresizliğini ve bu durumu anlatamamanın çilesini çekiyoruz. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere İlçe Kaymakamımız hergün hoparlörlerden ilan ettiriyor, bizler de her bulunduğumuz platformlarda sizlere anlatmaya gayret ediyoruz. Hep diyoruz ki maske, mesafe, ve hijyen. Lakin bunlara toplum olarak uymadığınızı da müşaede ederek görüyoruz.

BİR ARAYA GELMEYİ BİR SÜRE ERTELEYELİM

Halen evlerimizde on – onbeş kişi toplanarak bir araya geliyoruz. El hijyenlerimize dikkat etmiyoruz. Bulunduğumuz ortamların sağlıklı olup olmadığını gözlemlemiyoruz. Sağlıksız koşullar içerisinde yaşamayı kendimize sanki görev edinmiş gibi tavır ve davranış sergiliyoruz. Kıymetli hemşehrilerim, inanın bu illet hiç uzağınızda değil! Aksine o kadar yakınınızda ki, tedbir almazsanız, buna yenik düşmemek malesef kaçınılmaz bir gerçeğimiz olarak ortaya çıkacaktır.

Düğün salonlarında düğün yapıyoruz lakin kalabalık ortamlarda bulunmak için çaba gösteriyoruz. Her evden bir kişi temsilci olarak gelse ne olur ki? Çor Çocuk toplanıp düğünlere bir hışımla gidiyoruz, dikkat etmiyoruz. Lütfen kurallara ve sorumluluklarımıza biraz daha gayret ederek dikkat edelim. Etmez isek bu kaçınılmaz gerçek ile yüzleşmek durumunda kalacağız. Lütfen maskesiz dışarı çıkmayalım, kalabalık ortamlardan kaçınalım.

DOKUNMA VE SARILMALARDAN KAÇINALIM

Türk toplumu olarak dokunmayı yada sarılmayı seviyoruz ama halen şu koronavirüs salgınında bile tolakaşamıyoruz diye yumruklarımızı tokuşturup, dirseklerimizi birbirine değdirerek selamlamaya başladık. Bunlar sizce de temas değil midir arkadaşlar.?

Biz Pozantı Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Yüz okuma sistemli ateş ölçen, bir tuşla el değmemiş kutularda maske veren ve hiç bir yere dokunmadan sensörler sayesinde dezenfektan püskürten donanımlı cihazlar ile sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz.

Ailemizden başlamak suretiyle kalabalıklaşmayı önlemek durumundasınız. Şu ziyaretlerimizi Allah rızası için bir müddet askıya alalım. Ablalarım, annelerim ve sevgili hanımefendiler, sizlere yalvarıyorum. Lütfen pasta börek yapıp gün yapıyoruz adı altında bir araya gelmeyelim. Bir müddet ara verelim.

Pozantı, ulaşım anlamında biliyorsunuz ki karayolu ve otoyolun geçtiği bir bölgede yer alıyor. Bizler zaten bulaş anlamında diğer ilçelere göre dezavantajlı durumdayız. O sebeple yol üzerinde bulunan tesis sahiplerimizin de daha dikkatli olması ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bunları bir kez daha söylemeyi, şu son günlerdeki artışları göz önüne alarak görev ve sorumluluk biliyorum.”

YORUM ALANI

Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.