Kozmik Radyo & Haber

ADANALILAR İÇİN ELZEM OLAN HİZMETLER NEDEN GECİKTİRİLİYOR?

ADANALILAR İÇİN ELZEM OLAN HİZMETLER NEDEN GECİKTİRİLİYOR?
342 views
09 Ekim 2020 - 14:30

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adanalılar için acil olan hizmetlerin geciktirildiğini belirterek konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verdi.

Koncuk verdiği önergede şu ifadelere yer verdi:

“Geçmediğimiz yol, geçmediğimiz köprü, gitmediğimiz hastane için milyarlarca lira vatandaşlarımızın vergileri ile ödenmekte, ancak vergilerini zamanında ödeyen Adanalılar için elzem olan hizmetler neden geciktiriliyor?

Hızlı Demiryolu ile güney koridorunu oluşturan Mersin-Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu projesi kapsamında 27.01.2015 tarihinde başlanmış olan Adana-Mersin Yüksek Hızlı tren projesi hakkında, Bakanlığınıza verilen soru önergesine 24.02.2017 tarihinde verdiğiniz cevapta , %45 fiziki ilerleme olduğu, 2018 yılı sonunda projenin tamamlanacağı belirtilmiş olmasına rağmen hizmet başlamamıştır.

2011 yılı seçimlerinden önce ilimizi ziyaret eden dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın yaptığı konuşmada Adanalı hemşerilerimize 2. Etabı olan Akıncılar-Çukurova Üniversitesi hattının başlanacağının sözünü vermiştir. Bu konu ile ilgili Bakanlığınıza soru önergeleri vermeme rağmen cevap olarak biteceğine dair verilen tarihler olsa da 9 yıl geçmesine rağmen bir ilerleme kaydedilememiştir.”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından, vermiş olduğum soru önergesine istinaden yapılan yazılı açıklamada “Adana Stadyumu fiziki gerçekleşmesi % 95 seviyesinde olup; eksik kalan işlerin tamamlanması için 12 Kasım 2019 tarihinde ikmal ihalesi gerçekleşmiştir. “2020 yılı Mart ayı sonunda hizmete açılacaktır.” şeklinde görüş belirtilmesine rağmen açılış gerçekleşmedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yıllardır tamamlanacağından bahsediliyor ancak havaalanının ihalesi defalarca iptal edildi. Ne zaman tamamlanacağı ise belirsizliğini korurken “Adana’nın havalimanına” yıllardır yatırım yapılmıyor, pist uzatılmıyor ve 1950’li yılların üst yapısıyla hizmet verilmeye çalışılıyor. Tüm bu konuların takipçisi olacağım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.