Kozmik Radyo & Haber

Bulut: Sağlıkçılar şimdi atanmayacakta ne zaman atanacak?

Bulut: Sağlıkçılar şimdi atanmayacakta ne zaman atanacak?
314 views
08 Ekim 2020 - 10:14

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarının tükenme noktasına geldiğini belirterek, iş yükünün hafifletilmesi için sağlık alanında atamaların bir an önce yapılmasını istedi. Bulut, “Sağlık Bakanı Koca, ‘1-2 hafta içinde atama kılavuzunu yayımlayacağız’ dedi. 1 ay oldu kılavuz ortada yok” ifadelerini kullandı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi sürecinde sağlık alanında atamaların bir an önce yapılmasını istedi.  Bulut, her 4 gençten 1’inin işsiz olduğu ülkemizde işsizliğin, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirterek, işsiz ordusunun büyük bir çoğunluğunu pandemide en çok ihtiyaç duyulan 620 bin sağlıkçının oluşturduğunu kaydetti.

BAKAN SÖZ VERDİ AMA…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Eylül ayında “1-2 hafta içinde atama olacak” açıklamasının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen henüz atama kılavuzunun yayınlanmadığını söyleyen Bulut,  2018 yılında KPSS’ye giren, sosyal medyada her gün örgütlenen ancak seslerini duyuramayan sağlıkçıların 14 aydır atama beklediğini bildirdi.

İŞ BÖLÜM AÇMAKTA DEĞİL, İŞ BULMAKTA

Pandemidefedakarca, canı pahasına hizmet veren mevcut sağlık personelinin de artan iş yükü ve nöbetler nedeniyle tükenme noktasına geldiğini kaydeden Bulut, bu süreçte 800 sağlık emekçisinin istifa ettiğini kaydetti. Sağlık emekçilerinin omuzundaki yükün alınmasını istediğini, genç sağlıkçıların da pandemi döneminde evde oturmak değil, sahada olmak istediğini belirten Bulut, “Hemen her üniversiteye bölüm açmakla övünen iktidar, iş bulmaya gelince sorumluluğunu yerine getirmiyor. İş bölüm açmakta değil, gençlere iş bulmaktadır.Sağlıkçılar şimdi atanmayacakta ne zaman atanacak?Atanamayan binlerce sağlıkçı için atama kılavuzu yayınlanmalı, atamaları bir an önce yapılmalı gençlere istihdam kapısı açılmalıdır” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.