Kozmik Radyo & Haber

Seyhan’dan “Akıl Küpü Çocuk” atağı!

Seyhan’dan “Akıl Küpü Çocuk” atağı!
498 views
11 Eylül 2020 - 13:59

Beyin gelişiminin en yoğun yaşandığı 3-6 yaş aralığında bulunan ve Seyhan Belediyesi kreşlerde eğitim gören çocukların bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişiminin sağlıklı oluşumuna katkı vermek üzere Kreş öğretmenlerine ve yöneticilere yönelik Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeka Oyunları İl Formatörü Yeliz Demir tarafından uygulamalı “Akıl ve Zeka Oyunları” eğitimi verildi.

Daha önce 2 defa uzaktan teorik eğitim verilen Kreş öğretmenleri ve Yöneticilere üçüncü ve uygulamalı eğitim Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde verildi.  Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeka Oyunları İl Formatörü ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları usta eğitmeni Yeliz Demir, @adanazekaoyunlari ile birlikte uygulamalı eğitimi gerçekleştirdi.

“AKIL VE ZEKA OYUNLARININ ÇOCUK GELİŞİMİNE KATKISI BÜYÜK”

Herhangi bir kültüre, dile, ırka bağlı olmadan, herhangi bir özel bilgi gerektirmeden, verilen ipuçlarının yardımıyla belirli bir mantık izlenerek ve akıl yürütülerek çözülen problemlere genel olarak zekâ oyunları dendiğini anlatan Formatör Yeliz Demir, çocuk “oyun”u asli işi olarak gördüğü ve bilişsel, duygusal, fiziksel gelişiminin en hızlı yaşandığı okul öncesi dönemde zeka ve akıl oyunlarının çocukların gelişimine büyük ve olumlu etkisi bulunduğunu söyledi.

“ZEKA VE AKIL OYUNLARI, OYUNCAK DEĞİLDİR”

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeka Oyunları İl Formatörü ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları usta eğitmeni Yeliz Demir, zeka ve akıl oyunlarının, sadece bir oyun olmadığını belirtti. Akıl ve zeka oyunlarının “Oyuncak” olmadığının altını çizen Demir “ Oyuncakla, zeka oyunu arasındaki fark; kurallardır. Zeka oyunlarının mutlaka kuralları ve bir stratejisi vardır. Zeka ve akıl oyunları, eğlendirici, eğitici, geliştirici materyallerdir.”diye konuştu.

“BİLİMSEL YAKLAŞIMIN ÇOCUKLARA ETKİSİ YÜKSEK OLACAK”

Akıl ve Zeka oyunları uygulamalı eğitiminin tamamlanmasının ardından kısa bir ziyaret gerçekleştiren  Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, bilimsel yaklaşımların kreş öğretmenleri ve yöneticilere onlardan da çocuklara aktarılacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.  Başkan Akay “Çocuklarımıza oyun ile birlikte verilecek eğitimle bilişsel, duygusal, fiziksel gelişimlerine önemli bir katkı sunmuş olacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır” diye konuştu.

BAŞKAN AKAY’DAN EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

3 aşamadan oluşan eğitimin ardından Başkan Akay, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeka Oyunları İl Formatörü ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları usta eğitmeni Yeliz Demir ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür belgesi sundu. Teorik ve uygulamalı eğitimi tamamlayan kreş öğretmenleri ve yöneticiler, Pandemi sürecine uygun olarak kreşler açıldığında çocuklara akıl ve zeka oyunları tekniğiyle eğitim verecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.