Kozmik Radyo & Haber

YA SORUNU ÇÖZÜN YA O KOLTUKTA OTURMAYIN

YA SORUNU ÇÖZÜN YA O KOLTUKTA OTURMAYIN
450 views
04 Eylül 2020 - 12:54

Adana’nın elektrik çilesi artarak devam ediyor. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri, voltaj düşüklüğü vatandaşı isyan ettiriyor. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, sorunun giderek büyüdüğüne işaret ederek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e seslendi: “Ya bu sorunu çözün ya o koltukta oturmayın.”

CHP’li Sümer, Adana’nın elektrik çilesini gündemde tutmaya devam ediyor. Geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sümer, Adana bölgesinde elektrik dağıtımının özelleştirilmesinden bu yana ne kadar yatırım yapıldığını ve kesintilerin son bulması için bir önlem düşünülüp düşünülmediğini sormuştu.

Bakan Dönmez önergeye henüz bir yanıt vermezken Adana’nın elektrik sorunu artarak devam ediyor. Sümer, kesintilerin artması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Dönmez’e seslenen Sümer “Ya bu sorunu çözün ya o koltuklarda oturmayın” dedi.

ADANA BUNU HAKETMİYOR

Sümer şöyle devam etti:

“Geçen hafta uyarmıştık. Hiçbir önlem alınmadığı gibi kesintiler artarak devam ediyor. Sadece kırsaldaki değil ilçe merkezlerindeki mahallelerde de kesintiler başladı. Karataş yolu üzerindeki mahallelerde vatandaş isyan ediyor. Yavuzlar, Akıncılar, Doğankent, Solaklı, 19 Mayıs Mahalleleri birkaç gündür yoğun olarak bu sorunu yaşıyor. Vatandaşa tatmin edici bir açıklama yapılmıyor.

Bu sorunun ne kadar ciddi bir sorun olduğunu, artık bir önlem almanın zorunluluk olduğunu Sayın Bakan’a ve yetkililere anlatacağız. Adana bu duyarsızlığı, bu vurdumduymazlığı hak etmiyor.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.