Kozmik Radyo & Haber

Gürer: YÖK öğrenci affına ışık yakmadı

Gürer: YÖK öğrenci affına ışık yakmadı
393 views
18 Ağustos 2020 - 11:43

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in öğrenci affıyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, YÖK’ün bu konuda bir çalışmasının olmadığını açıkladı. 

GÜRER, ÖĞRENCİ AFFI’NI YENİDEN TBMM GÜNDEMİNE GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda kalan ya da üniversiteye kayıt yaptırsa bile öğretime başlayamayan binlerce gencin “Öğrenci affı’ ile ilgili talebini, soru önergesiyle yeniden TBMM gündemine taşıdı. 

ÖĞRENCİ AFFI GÜNDEMDE Mİ?

Daha önce de konuyla ilgili Kanun Teklifi’ni TBMM başkanlığına sunan Ömer Fethi  Gürer, bu kez soru önergesiyle gündeme taşıdığı öğrenci affıyla ilgili olarak “2020-2021 öğretim döneminde okullarına dönebilmeleri için kapsamlı bir öğrenci affı YÖK tarafından gündeme alınmış mıdır? Bakanlık olarak bu yönde bir çalışma yapılmakta mıdır? Öğrenci affı çıkarılması durumunda aftan yararlanması öngörülen kişi sayısı kaçtır?” şeklinde sorular yöneltti. 

18 MAYIS 2018 ÖNCESİ İLİŞİĞİ KESİLENLERE AF GETİRİLMİŞTİ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilgili kanun kapsamında 18 Mayıs 2018 tarihinden önce yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrencilere yeniden kayıt hakkı verildiğini anımsattı. 

AFLA İLGİLİ YENİ BİR ÇALIŞMA YOK 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 18 Mayıs 2018 tarihinden sonra yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilenlerle ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın öğrenci affı konusunda bir çalışmasının olmadığını bildirdi. 

GÜRER: “YENİDEN OKULA DEVAM ETMEK İSTEYEN ÇOK SAYIDA GENÇ VAR”

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise başta ekonomik sebepler olmak üzere binlerce öğrencinin üniversite eğitimlerine yarıda bırakmak zorunda kaldığını ve yeniden okullarına devam etmek isteyen 500 bin gencin bulunduğunu belirtti. 

ÖĞRENCİ AFFIYLA ISRARLI TAKİBİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

 Çeşitli nedenlerle eğitimlerini yarıda bırakmış olan öğrencilerin af beklentilerini daha önce de kanun teklifi olarak TBMM Başkanlığına sunduğunu anımsatan CHP Milletvekili Gürer, “Sayın Bakan’ın verdiği yanıttan da anlaşıldığı üzere AKP iktidarı, gençlerin af beklentilerine ışık yakmıyor. Ancak bu konuda, öğrencilerin taleplerini gündeme getirme konusunda ısrarlı tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İktidar, gençlerin sesine kulak verene kadar, bu konuyla ilgili takibimizi sürdüreceğiz. Ortada ciddi bir mağduriyet var. TBMM başkanlığına sunduğum kanun teklifinde ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayamamış, azami süre engeline takılmış, eğitimi yarıda kalmış veya farklı nedenlerden dolayı üniversiteye kayıtlı olsalar da eğitime başlayamamış öğrencilere af getirilmesini istedim. Çünkü öğrenciliği sona erenler bizleri arıyor ve yeniden okula dönme istekleri var. AKP iktidarları döneminde öğrenci affı birden çok kez çıkarılmıştır. Pandemi sürecinde yaşanan sorunlar katlayarak artıyor. Bir nedenle okulundan uzaklaşanların bu sorunlu ortamda af ile okula dönmeleri, gençlerimizin geleceği adına önemli bir katkı olacaktır ” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.