Kozmik Radyo & Haber

Koncuk, sicil affı için kanun teklifi verdi

Koncuk, sicil affı için kanun teklifi verdi
447 views
20 Temmuz 2020 - 16:06

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk milyonların umudu oldu. Koncuk bireysel/ticari krediye erişmeyen vatandaşlara yönelik ‘sicil affı’ için kanun teklifi verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs pandemi süreci ülkemizde de vatandaşları ekonomik olarak zorlu bir sürece soktu. Birçok vatandaş kara listede olduğu için kredi/kredi kartı erişiminde güçlük çekti. Milyonların sesi olan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, konuyla ilgili verdiği kanun teklifiyle umut oldu.

Bireysel, Ticari kredi borçlarını ödemekte güçlük çeken ve yeni krediye erişmekte zorlanan gerçek, tüzel kişilerin yeni krediye erişimlerinin önündeki engelin kaldırılması için hazırlanan kanun teklifini veren Koncuk şunları kaydetti:

Bireysel/ticari krediye erişmeyen vatandaşlarımıza yönelik ‘sicil affı’ için kanun teklifi verdik. Salgın döneminde büyük ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlarımız kaderi ile baş başa bırakılamaz.Sosyal devlet ilkesi gereği ‘sicil affı’ hızla çıkarılmalıdır. Sorumluluk İktidarındır.

Bu kanun teklifi ile geçmiş dönemlerde bankalara borcu bulunan, kara listeye girenlerin bankalardan kredi/kredi kartı borcu yüzünden kredi çekememelerinin önündeki hukuki engellerin kaldırılması amaçlanmaktadır. Bu nedenle kredi alamayan kişiler listeden çıkarılacak ve sicili temizlenecektir.”

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin