Kozmik Radyo & Haber

Uğur Okulları ÇGC’de

Uğur Okulları ÇGC’de
872 views
17 Temmuz 2020 - 12:56

Uğur Okulları Adana yöneticileri; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy’u ziyaret ederek; okulun faaliyetleri ve yeni eğitim dönemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Uğur Okulları Adana Kurumsal İletişim Sorumlusu Aysel Gülşen; ziyaret sırasında uzun vadede hedeflerinin beyin göçünü engelleyerek, Adanalı yetenekli çocukların kente hizmet vermelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Gülşen; akademik başarıya önem verdiklerini, 52 yıldır eğitimin güvenilir limanı olan Uğur Okulları’nın 51 İl’de, 68 kampüs , 40 Anadolu ve Fen Lisesi, 106 kurs merkezi ile bulunduğunu, okul öncesinden lise son sınıfa kadar eğitim verdiklerini, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerine yönelik projeler geliştirdiklerini söyledi.

Uğur Okulları’nın Adana kampüsünde ilk kez fen lisesinin bu dönemde eğitim vereceğini dile getiren Gülşen konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Uğur Okulları olarak eğitimde ASDF modelinin uygulandığını ( Akademik, Sosyal, Duygusal, Fiziksel ) , bu bağlamda her öğrencilerinin 5 dil, 2 beceri kazandığını ifade etti. Dillerden ilki olan Anadil yani Türkçe’nin iyi ve düzgün kullanması için okulda her gün 20 dakika kitap okunmaktadır.Diğer diller İngilizce ağırlıklı yabancı dil, teknoloji dili, insanlık dili ve matematik dilidir.. Okulumuzda bu temel ögelere büyük önem veriyoruz. Öğrencilerin davranışları, empati kurmaları, diyalogları, iletişimleri hepsinden öte hiçbir okulda müfredatta bulunmayan ” Asalet ve Zerafet ” dersleri bulunmaktadır. Her öğrencinin

ERKEN STEM& STEM dersleri ve projeleri aracılığı ile bilgi temelli hayat problemlerinin çözümünde, disiplinler arası bilgileri birleştirerek, mutlaka proje çalışmalarına katılması, ekip çalışması yoluyla meslek öğrenmesi konularında hassas davranıyoruz. Kültür-Sanat ve sportif alanlarda da öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için elimizden gelen gayreti sarfediyoruz.

Uğur Okulları’nın her ferdine destek olan kurucularımız; Filiz Kepme ve Sami Ertuğrul Kepme Türkiye’ nin geleceği olan gençlerimizi iyi insan olma bilinciyle yetiştirerek, donanımlı bir şekilde eğitim görmelerine katkı sağlamayı ilke edinmişlerdir.”

“LGS TERCİH DÖNEMİNDE, ADANA’ DA TÜM ÖĞRENCİLERE, GELECEĞE GÜVENLE ADIM ATMALARINI SAĞLAMAK ÜZERE, DESTEK VERİYORUZ. ”

Büyük bir heyecanla beklenen LGS sonuçlarının açıklandığına dikkat çeken PDR Bölüm Başkanı Esra Dağgeçen ; ”Uğur Okulları olarak isteyen her öğrenciye hafta içi her gün randevu sistemi ile ; kendilerini tanımaları ve hedeflerine en uygun liseyi tercih etmeleri için ücretsiz rehber oluyoruz ” dedi.

Okullarında bando takımı oluşturduklarını, her sezon festival düzenlediklerini, sporda-kültür sanatta ve diğer aktivitelerde yetenekli öğrencilere burs sağladıklarını ifade eden Gülşen; “Pandemi döneminde büyük bir özveriyle hayatlarını riske ederek görev yapan sağlık çalışanlarının çocuklarına özel bir indirim uyguluyoruz, Kurum ve kuruluşlarla özel protokoller düzenleyerek ayrıca başarı bursu olanakları ile pek çok kurumu ve öğrenciyi desteklemeyi hedeflemekteyiz.” dedi..

Yapılan konuşmaların ardından ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy’a Uğur Okulları’nın ürünlerinden armağan ettiler.

Ziyarete; Uğur Okulları Gönüllü Eğitim Danışmanı Gülsun Dülger, PDR Bölüm Başkanı Esra Dağgeçen, Kurumsal İletişim’ den Ebru Emre’nin yanı sıra ÇGC Seçici Kurul Başkanı Ramazan Şanıvar da katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.