Kozmik Radyo & Haber

CEYHAN’DA BİR İLK

CEYHAN’DA BİR İLK
432 views
19 Haziran 2020 - 10:47

Ceyhan Belediyesi pandemi sürecinde yaşanan sosyal izolasyon nedeniyle kaygı bozukluğu ya da aile bireyleri ile uzun sür bir arada kalmaktan kaynaklanan problemler nedeni ile yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için psiko-sosyal destek ekibi kurdu.

Ceyhan Belediyesi Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile; ilçe sınırları  içinde yaşayan vatandaşlar 0850 305 01 53 numaralı çağrı merkezini arayarak  sosyal hizmet uzmanları, psikologlar  ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından verilecek hizmet ile evlerinden çıkmadan psikolojik destek alabilecek.

Psiko- Sosyal Destek Hattı Uzman Bir Kadro İle Hizmet Vermeye Başladı

Korona virüs salgını nedeniyle tüm dünyanın, alışık olmadığı bir süreç ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; “ İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinin insan yaşamını tehdit etmesi nedeniyle birçok sosyolojik ve psikolojik sorunu da beraberinde getirdi. Daha önce hiç duymadıkları bir hastalık riski ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımız doğal olarak kaygı bozuklukları ve yoğun bir stres ile karşı karşıya kaldılar. Biz de sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımıza destek  olabilmek amacı ile bir psiko- sosyal destek hattı kurduk. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları her an 0850 305 01 53 numaralı çağrı merkezimizi arayarak sosyal hizmet uzmanlarımızdan, psikologlarımızdan ve çocuk gelişimi uzmanlarımızdan ücretsiz olarak yardım alabilecekler. Uzun süre evden çıkmamaktan ve aile bireyleriyle uzun süre bir arada kalmaktan kaynaklanan ailevi problemler, ya da pandemi sürecinin yarattığı belirsizlik nedeni ile oluşan gelecek kaygısı gibi sorunların çözümü için uzmanlarımızdan destek alabilecekler. Biz yaşamın içinde bulunan her türlü sorunun çözümünde tüm imkânlarımız ile vatandaşımızın yanındayız. Bu süreci dayanışma içinde, hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.