Kozmik Radyo & Haber

Vali Demirtaş’ın veda mesajı

Vali Demirtaş’ın veda mesajı
366 views
18 Haziran 2020 - 16:29

Mardin Valiliğine atanan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bir veda mesajı yayınladı.

Vali Demirtaş yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

“10.06.2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mardin Valiliği görevine atanmış bulunmaktayım. 16 Haziran 2016 tarihinde başladığım Adana Valiliği görevini, büyük bir onurla ve sizlerin yakın desteği ve sevgisiyle mesai mefhumu gözetmeksizin yerine getirdim. Öncelikle bizleri bugüne kadar Adana’ya ve Adanalı hemşehrilerime hizmet etme şerefine eriştiren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza, değerli devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum.

Geride bıraktığımız dört yılda tarımdan sanayiye, ticaretten turizme, eğitimden sağlığa, kültür-sanattan bilim ve teknolojiye kısacası her alanda Adana’mızın âli menfaatleri için çalıştım. Hamdolsun bu süreçte Adana’nın önümüzdeki on yıllarına ışık tutacak fevkalade önemli projeleri başlatmak bizlere nasip oldu. Başlattığımız tarıma dayalı organize sanayi projeleri, kent içerisinde sıkışıp kalan ve iptidai bir şekilde üretim gerçekleştiren tekstil, mahrukat ve ayakkabıcıların modern sitelere kavuşturulması, Ceyhan OSB ve Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesine matuf çalışmalar bunlardan sadece birkaçıdır. Bununla birlikte; vatandaşlarımıza sunulacak kamu hizmetlerinde daima en iyisini gerçekleştirmeye odaklandık. İlimizde görevde bulunduğum bu süre içinde çalışmalarımda hep daha iyiye ulaşmayı hedefledim; çünkü siz değerli Adanalıların her şeyin en iyisine layık olduğunuzu düşündüm. Bunu gerçekleştirmek amacıyla;  ilimizin eğitim kalitesini daha da ileriye taşımak ve çocuklarımız ile gençlerimizin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için Adana genelinde birçok okul binasının yapılmasına vesile olduk ve yeni yapılacak birçok okul binası için de gerekli olan tüm adımları attık. Adanalı vatandaşlarımızatam teşekküllü ve modern kamu hastanelerinde sağlık hizmeti sunulmasını hedefledik ve bu amacımıza ulaşmak için de ilimiz genelinde birçok kamu hastanesi projesini gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerinin kalitesinden ödün vermemek adına birçok yeni kamu hizmet binası yaptırdık. Bu hizmetleri gerçekleştirirken en önemli amacım; Adana’mızı kalkındırmak ve böylesine güzel bir şehri geleceğe taşıyarak hak ettiği konuma kavuşturmaktı.

Bu devasa adımları atarken devletimizin Adana’mız için sağladığı kamu kaynağının israfına müsaade etmeksizin tüm iş ve işlemlerin kendi realitesi içerisinde hakkaniyet ve adalet çerçevesinde hayata geçirilmesine büyük özen gösterdim.Bununla birlikte Adana’mızın tanınırlığını bilinirliğini artırmak amacıyla yerel yönetimlerimizin, iş dünyamızın ve STK’larımızın katkılarıyla başlattığımız Adana Lezzet Festivali gibi sayısız festival, fuar ve organizasyonla bu kadim kenti, Adana’yı, Toroslar’ın ötesine taşıdık. Bu toprakların öz malı olan kebap, şalgam, pamuk gibi pek çok ürün için marka ve patent başvurularını gerçekleştirerek, bunların Adana’nın tescilli markası haline dönüşmesini sağladık.Öte yandan Adana’nın tüm dinamiklerinin büyük desteğiyle etkisi ve örnekliği ülkemiz genelinde kabul gören, İçişleri Bakanlığımızın “Vatandaş odaklı proje” kategorisinde ödüle layık gördüğü Güney Adana Kalkınma Programı’yla da Güney Adana Bölgemizde, büyük bir değişim ve dönüşüm hareketini gerçekleştirdik. İnanıyorum ki bu program önümüzdeki dönemde de yolculuğuna Strateji ve Eylem Planı doğrultusunda tüm hızıyla ve emin adımlarla devam edecek; bölgenin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümüne katkı sağlayacaktır.

Kıymetli Hemşehrilerim,

Attığımız tüm bu adımlar, başlattığımız tüm projeler bizim için küçük, Adana ve Adanalı hemşehrilerimiz için etkisi yıllar sürecek büyük adımlar, büyük projelerdir. Bilinmelidir ki bizim hizmet anlayışımızın temelinde Şeyh Edebali’nin buyurduğu üzere, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarı vardır. Tüm bu hizmetlerin odağında da insan vardır, Adana insanı vardır, Adanalı hemşehrilerimizin refahı, huzuru, güveni vardır. O sebepleToroslar’dan Akdeniz’e köy köy, ilçe ilçe, semt semt her bir vatandaşımızın derdine derman olmaya, gönlüne girmeye gayret gösterdik. Tüm meslektaşlarımla birlikte şehit ailelerimiz ve gazilerimiz öncelikli olmak üzere kapısını çalmadık, sofrasına misafir olmadık bir vatandaşımızı bırakmamaya özen gösterdik.Özellikle içerisinden geçtiğimiz pandemigünlerinde Vefa Sosyal Destek Gruplarımız eliyle vatandaşlarımızın en küçük bir mağduriyet yaşamamaları için yoğun çaba sarf ettik.

Bu çalışmalarımızda bizlere her konuda destek olan başta Cumhurbaşkanımız SayınRecep Tayyip Erdoğan, kıymetli bakanlarımız ve  Adana milletvekillerimiz olmak üzere, vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, rektörlerimize, yargı mensuplarımıza, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, il müdürlerimize, oda-borsa ve birlik başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, iş insanlarımıza, siyasi parti il ve ilçe teşkilatlarına, eğitim, ilim, kültür, sanat ve spor dünyasının kıymetli insanlarına, ulusal ve yerel basının temsilcilerine ve ilk günden itibaren sıcaklığını, sevecenliğini hissettiren, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen yiğit, mert Adanalı hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyor; ezcümle helallik diliyorum. Haklarınızı helal ediniz. Şayet bizim hakkımız var ise biliniz ki evvelden ahire helaldir.Belirtmeliyim ki dün olduğu gibi bugünden sonra da kalbinin bir köşesi Adana için, Adanalı hemşehrileri için çarpacak bir kardeşiniz var. Bu kardeşinizin kapısı da yüreği de nerede, hangi görevde olursa olsun Adanalı hemşehrilerine ardına kadar açıktır. Hiç tereddüt etmeden bu kapıdan içeri girebilir, misafiri olabilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle;  tüm Adanalı hemşehrilerime ve değerli mesai arkadaşlarıma arz-ı veda ediyor; Güneyin incisi Adana’ya hizmet etmenin onuru ve gururuyla sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.