Kozmik Radyo & Haber

95 gün sonra olağan meclis oturumu yapıldı

95 gün sonra olağan meclis oturumu yapıldı
486 views
10 Haziran 2020 - 13:54

 “Ortak çalışmayla pandemi sürecinde başarı elde ettik”

Seyhan Belediyesi Olağan Meclis toplantıları, COVİD-19 salgını nedeniyle verilen aranın ardından 95 gün sonra “Salgın önlemleri” dikkate alınarak yeniden başladı.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde Akif Kemal Akay Başkanlığında gerçekleşen Haziran ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumunda salgın önlemleri dikkat çekti. Önceden dezenfekte edilen salona giren Meclis üyeleri ve konuklara girişte dezenfektan kullandırıldı, maskesi olmayanlara maske verildi. Meclis üyeleri ve konukların, sosyal mesafe kuralına göre oturmaları sağlandı. Teması önlemek için Meclis üyeleriyle konuklar ayrı yerlerde misafir edilerek oturumu takip etmelerine imkan tanındı.

BAŞKAN AKAY PANDEMİ SÜRECİNDEKİ HİZMETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Akay, yoklama yapılmasının ardından meclis üyelerine pandemi sürecindeki hizmetler hakkında bilgi aktardı. “Salgın bitmiş değil. Uyarıları dikkate almalıyız” diyerek sözlerine başlayan Başkan Akay, “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Adana Valiliği, Belediye Meclis üyeleri ve personelimizin ortak çalışması ile diğer kamu kurum ve kuruluşların katkısıyla Covid-19 virüsüne karşı büyük ölçüde başarı sağlamış durumdayız” dedi.

“VİRÜSÜN TEHLİKESİ GEÇMEDİ”

Virüsün tehlikesinin tamamen geçmediğini aktaran Başkan Akay,“Hep birlikte sosyal mesafeyi koruyarak yakın temastan kaçınacağız, dezenfektasyona dikkat edip her alanda maske takmayı unutmayacağız. Bütün bunları yaparken ilk önce kendimizi koruyup, daha sonra sevdiklerimizi ve çevremizi koruduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız.”diye konuştu.  Başkan Akay şöyle devam etti;

“SEYHAN, YIKANABİLİR MASKE ÜRETEN İLK BELEDİYE OLDU”

“Coronavirüs salgını süresince Belediyemiz; Seyhan halkından ve Seyhan İlçesi dışından bizlere müracaat eden tüm vatandaşlarımızdan maddi ve manevi desteklerini esirgememiştir. Bu kapsamda; gururla belirtmek isterim ki belediyemiz, yıkanabilir maske üretiminin gerçekleştirildiği ilk yerel yönetim olma özelliğini taşımaktadır. Adana’da ilçe Belediyelerine ve başka il belediyelerine maske desteğinde bulunuldu. Maske üretimimiz günlük 7.000, toplamda ise 400.000 âdeti buldu.  170.000 adet de satın alarak 570.000 adet maske dağıtımı gerçekleştirmiş olduk.

“96 MAHALLE 8 BİN 200 SOKAKTA ORTALAMA 11’ER KEZ DEZENFEKTASYON YAPILDI”

Dezenfektasyona özel önem verdik. 1200 lt kolonya, 1500 adet siperlik 1500 lt el dezenfektanı bütün ofislere ve muhtarlıklarımıza dağıtıldı.  96 mahallede 8.200 sokakta ortalama 11 kez dezenfeksiyon işlemi yapılmıştır. Ayrıca tüm aile sağlığı merkezleri, hastaneler, eczaneler, kamu kurumları, ibadethaneler, kuaförler ve yaşlı bakım evlerinde dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Lokantaların kapalı olduğu dönemde sokak hayvanlarımızı unutmadık. Veteriner birimimiz sokağa çıkma yasağı döneminde besleme hizmetini arttırarak sokak hayvanlar ve güvercinler günlük 1500 kg. mama ile beslendi.

17 BİN GIDA KOLİSİ, 144 BİN ÖĞÜN SICAK YEMEK DAĞITIMI

Sağlık Kabini kurarak sağlık personelimiz ile 10.000 vatandaşımıza rutin sağlık taraması ve bilgilendirme yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 17.000 adet gıda kolisi dağıtımı yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda mühendisleri kontrolünde hazırlanan günlük 1.800 porsiyon, süreç boyunca 144.000 öğün sıcak yemek yardımı yapıldı. Camilerimiz ortam dezenfeksiyonu yapılarak tekrar ibadete hazır hale getirildi. Ayrıca Seyhan Dikimevi’nde üretilen seccade dağıtımı ve maske dağıtımı gerçekleştirildi.

“EVDEKAL” UYGULAMASINDA TEKNOLOJİYİ KULLANARAK VATANDAŞA ULAŞILDI

Vatandaşlarımıza ‘Evde Kal’ uygulaması kapsamında, YouTube üzerinden Seyhan Belediyesi Youtube kanalında, Şehir Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği yetişkin ve çocuk oyunları yayınlanarak erişime sunuldu. Evde kalan vatandaşlarımıza, psikolojik destek veren videolar hazırlanarak, sosyal medya üzerinden sunuldu. YKS kurslarımızda dijital ortama geçilerek, yaklaşık iki bin öğrencimizin derslerine evlerinden devam etmeleri sağlandı. Spor aktiviteleri yasaklandığı için Seyhan halkına balkonlarında spor yapabilmeleri için etkinlikler düzenlendi. Son olarak parklarımız da da gerekli tedbirlerin alınarak halkın kullanımına sunulduğunu belirtmek istiyorum”

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Konuşmanın ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Meclis gündemlerine geçilmesinin ardından 1 yıl görev yapacak Encümen üyeliği seçimi yapıldı. Partilerin gösterdiği isimler, gizli oy açık tasnif usulü ile netleşti. Buna göre 3 Encümen üyesi olarak Hatice Yılmaz, Sevda Erdede ve Miğdat Kocaman belirlendi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.