Kozmik Radyo & Haber

Afrika sıcaklıkları gidiyor, balkanlardan soğuk hava geliyor…

Afrika sıcaklıkları gidiyor, balkanlardan soğuk hava geliyor…
638 views
21 Mayıs 2020 - 16:18

Meteoroloji’den son dakika hava durumu uyarısı geldi! Bayramda hava nasıl olacak? Afrika sıcaklıkları gidiyor, balkanlardan soğuk hava geliyor…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamasına göre; Ramazan Bayramı’nda yaşanacak hava durumu ile ilgili detaylar vatandaşlara duyuruldu. Bu kapsamda; hafta içi ülke genelinde gözlemlenen sıcaklık artışı bayram sürecinde yerini Balkanlardan gelen serin ve yağışlı havaya bırakacak. Mevsim normallerinin altına düşecek olan sıcaklıkların 10 ila 15 derecelik düşüş yaşayacağı öngörülüyor. Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcaklıklarla beraber 10-13 dereceye kadar yükseliş yaşanırken öte yandan bu uzun yıllardır mayıs ayında gerçekleşen en yüksek sıcaklık olduğu bildirilmişti.
Son günlerde mevsim normallerinin 10-13 derece üzerinde yaşanan hava sıcaklarının Ramazan Bayramı’nda düşüş yaşaması beklenirken yapılan açıklamada; “Yurdumuz geçtiğimiz hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı. Sıcak hava dalgası nedeniyle yurdumuzun özellikle güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 ila 13 derece üzerinde seyretmiş ve uzun yıllar mayıs ayı en yüksek sıcaklık rekorları kırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.