Son günlerde artan su sıkıntılarının ardından açıklama yapan ASKİ, yaşanan sıkıntıların kaçık kullanımla ilişkili olduğunu belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.
ASKİ, Adana genelinde kaçakla mücadeleyi devam ettirdiklerini hatırlatarak kamuoyuna hitaben bir duyuru yayınladı;
“Covid-19 ile mücadele döneminde vatandaşlarımıza sunduğumuz kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmetimiz aralıksız devam etmektedir. Ancak su ihtiyacının arttığı bu dönemde bahçe, tarla, meskenler ve iş yerlerindeki kaçak su kullanımından kaynaklı olarak bazı mahallelere yeterli miktarda su verilememektedir ve özellikle üst katlarda oturan abonelerimiz su alamamaktadır.
Bilhassa yaz aylarında kullanılan kaçak suyun artması üzerine harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Adana genelinde kaçak su mücadelesini sürdürmekte ve sıkı denetimler gerçekleştirmektedir. Kaçak su kullananların tespit edilmesi halinde gerekli işlemler yapılmaktadır.
TCK 141/1 maddesi uyarınca kaçak su kullanımı suçtur ve kullananlara 1-3 yıl arası hapis cezası verilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”


Şahin Bilgiç, “İklim değişikliği, üretim desenini şekillendiriyor”
Çukurova Üniversitesinde “Küresel Siyasetin Güncel Krizleri” Çalıştayı Düzenlendi
Adana Çocuk Festivali’nde çocuklara sıfır atık eğitimi
DAİMFED’de Güç Birliği: Yeni Yönetim Görev Başında
AOSB, kent yaşamını sporla şenlendirdi