Kozmik Radyo & Haber

Milletvekili Koncuk, tohum desteğinin neye göre yapıldığını sordu

Milletvekili Koncuk, tohum desteğinin neye göre yapıldığını sordu
516 views
09 Nisan 2020 - 14:19

21 İL DIŞINDA KALAN İLLERE DE TOHUM DESTEĞİ VERECEK MİSİNİZ?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Tarım sektöründe girdiler arttı, artan yüksek maliyetler  karşısında çiftçi üretemiyordu şimdi geldiğimiz noktada ise korona virüsle mücadele sürecinde üreten çiftçinin ürünlerinin tarlada kaldığını belirtti.

“Türk çiftçisi girdi maliyetlerinden dolayı üretemiyor, üretmeyince ithal ediyorduk. Ülke ve dünya ülkeleri olarak büyük bir salgınla karşı karşıya bulunuyoruz, ithal ettiğimiz ülkelerde bu salgın sonrasında öncelikle kendileri için üretim yapacağından, salgın sonrası için ülkemizdeki tarımı, çiftçiyi desteklemek için aldığınız önlemler nedir?” diyerek Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini söyledi.

Koncuk, “Devlet olarak “ücretsiz tohum, fide ve gübre” verilmesi yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?” diyerek soru önergesinde bu konuya yer vermişti, “Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli tarafından açıklanan listede görüyoruz ki 21 il dışında kalan illere tohum desteği verilmemiştir.” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Buğday üretimi ile Türkiye üretiminin %3’ünü,  mısır üretimi ile Türkiye üretiminin %5’ini, ayçiçeği üretimi ile Türkiye üretiminin %10’unu karşılayan Adana İlimiz neden açıkladığınız listede yer almadı?” diyerek şöyle devam etti, “Açıklanan 21 il dışında kalan illere tohum desteği verilmemesinin sebebi nedir? Bu iller de destek kapsamına alınacak mısır?” diyerek sözlerine son verdi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin