Kozmik Radyo & Haber

ADSİAD, SAĞLIK PERSONELİNE KAYITSIZ KALMADI

ADSİAD, SAĞLIK PERSONELİNE KAYITSIZ KALMADI
494 views
02 Nisan 2020 - 11:54

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de 277 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan covid-19 (koronavirüs) vakasına karşı tüm vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı.
ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, 197 kişinin salgına yakalandığı ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği Adana’da zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmamasının önemine dikkat çekti.
Gerek Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi ve gerekse sivil toplum kuruluşları ile salgının önlenebilmesine yönelik tedbirlerin alınmasında ADSİAD olarak her zaman işbirliğine hazır olduklarını bir kez daha ifade eden Sönmez, bu kapsamda Seyhan, Çukurova ve Yüreğir Devlet Hastanelerine tıbbi maske bağışında bulunduklarını bildirdi.
Sağlık çalışanlarının kullanımına sunulmak üzere Seyhan, Çukurova ve Yüreğir Devlet Hastanesi’ne olmak üzere toplam bin (1000) adet yüzde 99 koruma sağlayan ‘KGT 1120 FFP2 N’ modeli tıbbi maskeyi teslim ettiklerini vurgulayan Sönmez, maskelerin risk altında çalışan sağlık personellerinin kullanımına sunulduğunu dile getirdi.
“BİRLİK-BERABERLİK ÇAĞRILARINI DESTEKLİYORUZ”
Salgının ilk gününden bu yana gecesine gündüzüne katan, hayatını hiçe sayan sağlık personellerinin bu süreçte daha çok korunmasının önemine işaret eden Sönmez, “Hep birlikte sorumluluk bilinciyle bu illetin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Virüsün daha fazla kişiye bulaşmaması ve daha çok kişinin hayatını kaybetmemesi için tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, Bilim Kurulu, Valilik, Adana Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerimiz, Emniyet Müdürlüğümüz ile sağlık kurumlarımızın çağrılarına uymalarını rica ediyorum. Ülkemizde ekonomik ve sosyal sorunlara yol açan covid-19 (koronavirüs) salgınından kurtulmak için toplumun her kesiminen gelen birlik ve beraberlik çağrılarını destekliyoruz ve olumlu karşılıyoruz” dedi.
Türkiye’nin daha fazla geç kalmadan daha cesaretli adımlar atmasının önemine işaret eden Sönmez, dünyayı etkisi altına alan insanlık krizinin en az zararla atlatılması için gerek merkezi idarenin gerekse iş dünyasının tüm planlarını çalışanların işini kaybetmeyeceği ve işletmelerin kapanmayacağı senaryolar üzerine kurgulaması gerektiğini vurguladı.
“ÖNCE KOBİ’Yİ DÜŞÜNMELİYİZ”
Her kriz döneminde olduğu gibi bu salgın döneminde de yine en fazla ekonominin lokomotifi konumundaki Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) etkilendiğini, 3.5 milyona ulaşan sayısıyla KOBİ’lerin ekonomik ağırlıkta yüzde 99’lar seviyesinde olduğunu ifade eden ADSİAD Başkanı Sönmez, “Birey ve toplum sağlığı elbette ki önceliklidir. Ancak bu dönem sonrasında, hayatın sürdürülebilirliği, sosyo-ekonomik hayatın devamlılığı açısından bugünden tezi yok ekonomik tedbirlerin acilen alınması son derece önem taşımaktadır” dedi.
Merkezi idarenin “Önce Küçüğü Düşün” ilkesinden hareketle ve radikal ekonomik tedbirlerle öncelikli olarak KOBİ’leri, küçük işletmeleri, esnafı düşünmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Sönmez, “KOBİ’lerimiz alınacak tedbirlerle ekonomik krizle bozulan ve salgın ile artık yaşam mücadelesine dönen ekonomik faaliyetlerin devamlılığını sağlayacak, orta ve uzun vadede Türkiye ekonomisinin düzlüğe çıkmasında önemli bir rol üstlenecektir. Bu bilinçle hareket etmek şarttır” diye konuştu.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin