Kozmik Radyo & Haber

Bulut: Eczaneler risk alanı, eczacılar da riski en yüksek meslek grupları

Bulut: Eczaneler risk alanı, eczacılar da riski en yüksek meslek grupları
574 views
17 Mart 2020 - 12:21

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, toplum sağlığını tehdit eden Koronavirüs nedeniyle eczanelerin riskli alan, eczacıların da riski en yüksek meslek gruplarından biri haline geldiğini söyledi. Eczanelerde bir an önce önlem alınması için Sağlık Bakanlığını göreve çağıran Bulut, “Vatandaş ve eczacıların sağlığı açısından eczaneler düzenli olarak dezenfekte edilmeli, nöbette eczacıların kepenk arkasından hizmet vermeleri sağlanmalıdır” dedi. 

ANKARA/// 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,  Koronovirüs tehdidi nedeniyle AVM, restoranlar, eczaneler ve sağlık kuruluşları hariç her yerin geçici olarak faaliyetlerini durdurduğunu belirterek, özellikle eczanelerde büyük bir yoğunluk yaşandığını bildirdi.  

ECZANELER RİSK ALANI 

CHP’li Bulut, “Koronavirüse karşı maske ve dezenfektanla, bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlarla önlem almak için eczanelere koşan yüzlerce insan nedeniyle, eczaneler risk alanı, eczacılar da riski en yüksek meslek gruplarından biri haline gelmiştir” dedi. Binlerce hastanın, hastaneden sonra ilk durağının eczane olduğunu kaydeden Bulut,  yaklaşık 27 bin eczane ve eczacı, en az üçer eczacı teknikeri 80 bin kişi olarak düşünüldüğünde eczanelerin virüsün en fazla yayılabileceği alanlardan biri haline geldiğini ifade etti. 

ECZANELER DÜZENLİ OALRAK DEZENFEKTE EDİLMELİ 

Eczanelerde,  hem eczacıların ve personelinin hem de vatandaşların sağlığı için bir takım önlemler alınması gerektiğinin altını çizen Bulut, eczaneler, Sağlık Bakanlığı ya da belediyeler tarafından düzenli olarak dezenfekte edilmesini, eczacıların da nöbette kepenk arkasından hizmet vermelerinin sağlanması için Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı.   

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İZİN MAĞDURU 

Sağlık çalışanlarının izinler dolayısıyla mağdur olduğunu da bildiren Bulut, “Sağlık Bakanlığı resmi yazıyla “hamile, yasal süt izni kullananlar, engelli olarak istihdam edilenlerin” de yıllık izin ve mazeret izinlerini kaldırmıştır.  Bu kritik süreçte en çok ihtiyaç duyulan sağlık çalışanlarıdır ancak, zaten büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin mağdur edilmemesine de özen gösterilmelidir. Anne-baba çalışanlardan, kreş-anaokulu-ilkokul çağında çocuğu olup bakım sorunu yaşayan sağlık personelinden en az biri izinli sayılmalıdır. En azından “Sağlık çalışanlarının çocuklarını bırakabilecekleri 24 saat esaslı bir kreş” açılmalıdır. Bakanlık, bu konuda gerekli adımı bir an önce atmalıdır” dedi.  

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.