Kozmik Radyo & Haber

Barut Korona riskine dikkat çekti

Barut Korona riskine dikkat çekti
549 views
12 Mart 2020 - 14:59

Okullardaki Korona virüs riski ortadan kaldırılsın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen Korona virüsüne karşı Meclis’te uyarılarını paylaştı. Virüsle mücadelede hijyen kurallarına uyulmasının öneminden söz eden Barut, “Maalesef geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarında sıvı-katı sabun ve tuvalet kağıtları bulunmuyor. Temizlik için yeterli sayıda görevli yok. Bu çocuklar, öğretmenlerimiz nasıl korunacak, bu endişeyi gidermek için okulların eksiklerini derhal tamamlamalıyız” dedi.

“ZARAR GÖRMEDEN ATLATALIM”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Yurttaşlarımız Çin’den tüm dünyaya yayılan ve maalesef ülkemizde de görülen ‘Korona virüsü’ nedeniyle çok büyük tedirginlik yaşıyor. Alınacak etkin tedbirler ve sağlık emekçilerimizin gayretiyle bu süreci zarar görmeden atlatmayı diliyoruz” diye konuştu.

“OKULLARIN EKSİĞİ GİDERİLSİN, GEREKLİ ÖNLEM ALINSIN”

Korona virüsü ile mücadele en önemli konuların başında geleceğimiz olan çocukların bulunduğuna dikkat çeken Barut, şunları kaydetti: “Virüsle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı çalışma yapıldığını duyuruyor ama okullarımızda ne yazık ki hijyen ve bununla ilgilenecek personel konusunda büyük sorun yaşanıyor. Öğrenci başına düşen kullanım alanı yetersiz kalırken, lavabolarda sıvı-katı sabun ve tuvalet kağıdı gibi temizlik malzemeleri bulunmuyor. Bakanlık ellerin sık sık yıkanmasını, kişisel hijyene dikkat edilmesini istiyor ama bu temizlik malzemeleri okullarımızda yok. Ne yapacak öğrenci ve öğretmenlerimiz? Okullardaki hizmetli sayısının azlığı, öğrenci sayısının çokluğu, temizlik malzemelerinin yetersizliği gibi gerçekler artık görülmeli ve buna çözüm üretilmelidir. Tasarruf gerekçesiyle okullarımızda azaltılan hizmetli ve memur statüsünde çalışan emekçiler tekrar görevlendirilmelidir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.