Kozmik Radyo & Haber

Arkeologların öğretmenlik umudu da suya düştü

Arkeologların öğretmenlik umudu da suya düştü
136 views
02 Ekim 2022 - 13:02

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, müfredata ekleneceği açıklanan “Kültür Tarihi dersi” ile ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu ve bu derslere arkeologlardan öğretmen atanıp atanmayacağı gibi konuların açıklanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kültür Tarihi Dersi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, öğretmen atamalarının ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca alınan kararlara göre yapıldığını belirtti. Gürer, arkeologların öğretmen olarak atanmasına ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2022- 2023 eğitim öğretim yılı müfredatına ekleneceği açıklanan Kültür ve Tarih Dersi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Gürer, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“2022- 2023 eğitim öğretim yılı müfredatına eklenecek olan “Kültür Tarihi Dersi” için arkeologlardan öğretmen olarak atama yapılmasına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir çalışmanız var mıdır?

Bu yönde bir kadro düzenlemesi düşünülmekte midir? Bakanlığınızda arkeoloji öğrenimini tamamlamamış görev yapan bulunmakta mıdır?”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslerin belirlenmesine ilişkin hükümlerin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının aldığı karar doğrultusunda yapıldığına dikkat çekti.

Bakan Mahmut Özer,  öğretmen atamalarının kurulun 2014 yılında aldığı karar çerçevesinde yapıldığını belirterek, “Kültür Tarihi Dersi” ile ilgili çalışmaların ise devam ettiğini anlattı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.