Kozmik Radyo & Haber

ÇÜ Tıp Fakültesinde 408 Birinci Sınıf Öğrencisi Beyaz Önlüklerini Törenle Giydi

ÇÜ Tıp Fakültesinde 408 Birinci Sınıf Öğrencisi Beyaz Önlüklerini Törenle Giydi
190 views
22 Eylül 2022 - 10:27

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim dönemi açılışı ve Tıp Fakültesini yeni kazanan öğrenciler için  ‘Beyaz Önlük’ giyme töreni düzenlendi. Beyaz önlüğün tıp alanında pek çok değerin sembolü olduğunu hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, genç meslektaşlarına ‘Hastalarınıza her zaman şefkat ve merhametle yaklaşmayı lütfen hiç unutmayın’ dedi.

ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sapmaz, Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı.

Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz: “’Hekimlik Dünyadaki En Eski, Kutsal Ve Saygın Mesleklerden Biridir’’

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz hekimliğin sadece bir meslek olmadığını, bunun çok ötesinde bir tutku, sevgi ve  ideal olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti;

“Bugün giydiğiniz beyaz önlük tıp alanında pek çok değerin ve erdemin yanı sıra büyük bir sorumluluğun da sembolüdür. O, insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Şunu özellikle bilmenizi isterim ki; Beyaz önlüğü giydiğiniz bu andan itibaren yaşamınız tamamen değişecek. Fedakar olmayı, sadece kendin için yaşamadığının bilinciyle insanların yaşama tutunmalarına katkı sağlamanın derin mutluluğunu, başkalarını mutlu ederek daha fazla mutlu oluna bilineceğini öğreneceğiniz, bilimsel verilerin, kazanılması gereken mesleki yetilerin ve teknolojik gelişmelerin en hızlı şekilde değişeceği, yaşam boyu bilimsel eğitim ve öğretimin devam edeceği bir mesleğe başladınız. Eminim hepiniz de biliyorsunuz, ’’Hekimlik dünyadaki en eski, kutsal ve saygın mesleklerden biridir…”

Prof. Dr. Gümürdülü: “Bugüne Kadar 8 Bin 577 Pratisyen,  2 Bin 580 Uzman Hekim, 210 Yan Dal Uzmanı Yetiştirdik”

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü ise Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in büyük gayretleri ve şehrimizdeki sanayici iş adamlarının katkılarıyla bu yıl kurulan Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı’yla YKS sıralamasında ilk 3000’de yer alan 8 öğrenciye burs vereceklerini duyururdu.

Tıp Fakültesi Güçlendirme Vakfının her yıl olduğu gibi bu yıl da fakülteye ilk tercih olarak kazanan 10 öğrenciye başarı bursu verdiğini ifade eden Prof. Dr. Gümürdülü, “1976 yılında kurulan vakfımız şu anda yaklaşık 190 öğrenciye burs vermektedir. Bu yıl da yeni başvurular kabul edilecektir. Fakülte ve vakıf olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 2012 yılından beri tıp eğitiminde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin akredite olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Gümürdülü fakültede bu güne kadar 8577 pratisyen hekim, 2580 uzman, 210 yan dal uzmanı yetiştirdiklerini söyledi.

Beyaz Önlük Yemini Ederek İlk Tıp Dersini Aldılar

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Dekan Prof. Dr. Derya Gümürdülü derece yapan öğrencilere teşekkür belgeleri ve hediyelerini takdim ederek beyaz önlüklerini giydirdi. Daha sonda protokol üyeleri ve akademisyenler sahneye çıkarak öğrencilere tek tek beyaz önlüklerin giydirdi. Öğrencilerin beyaz önlüklerini giymelerinin ardından beyaz önlük andını okuyan öğrencilere açılış dersini Prof. Dr. Dilek Özcengiz verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.