Kozmik Radyo & Haber

ÇUKUROVA SİFED: ÇUKUROVA ORTAK NOKTAMIZ…

ÇUKUROVA SİFED: ÇUKUROVA ORTAK NOKTAMIZ…
235 views
21 Eylül 2022 - 14:17

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Çukurova Bölgesi’ni oluşturan Adana ve Mersin’in birlikte kalkınması için tüm kesimlerin ortak platformda buluşması gerektiğini kaydetti. Başkan Hüseyin Kış, “Adana ve Mersin, Çukurova Bölgesi’ni oluşturan Türkiye’nin en önemli iki kentidir. Bölgesel kalkınmanın gücüne inanarak, ortak sinerjiyle iki kentimizi de güvenle geleceğe taşımalıyız” dedi.
“ÇUKUROVA ANA KONTEYNER LİMANI OLSUN”
Ekonomik ve sosyal kaderi aynı iki kentin, tıkanan Marmara Bölgesi’nden sonra yatırıma en elverişli şehirler olduğunu dile getiren Başkan Hüseyin Kış, “Ortak bir havzada yer alan Adana ve Mersin’in birlikte büyüyüp birlikte kalkınması için uğraş vermek zorundayız” dedi.
Adana’nın Yumurtalık ilçesine yapılması planlanan Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı ile ilgili açıklamalarda bulunan, Çukurova Bölgesi’nin dünyanın en önemli enerji geçiş noktalarından biri olduğunu belirten Başkan Hüseyin Kış, lojistik, liman, tarım, turizm, sanayi ve hizmet sektörleriyle Türkiye ekonomisine büyük katkı sunan, katma değer üreten Adana ve Mersin’in el birliğiyle hareket etmesinin şart olduğunu vurguladı.
İki kenti yakından ilgilendiren ortak proje isimlerinde Çukurova adının kullanılmasını ve Doğu Akdeniz yerine ‘Çukurova Ana Konteyner Limanı’ isminin kullanılmasını öneren ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, “Çukurova Uluslararası Havalimanı konusunda olduğu gibi Ana Konteyner Limanı yapım sürecinde de aynı düşüncedeyiz. Önemli olan Çukurova Bölgesi’nin ekonomik kazanımıdır. Bölgemizin büyük bir yatırım kazanması için el birliğiyle hareket etmek durumundayız. Adana ve Mersin’i çok ayrı değerlendirme lüksümüz yok. Adana ve Mersin’in oluşturduğu Çukurova Bölgesi’nin yeni yatırımlar alması için uğraş vermeliyiz. Gerek Adana ve gerekse Mersin’e yapılacak tüm yatırımların destekçisiyiz” diye konuştu.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÖNEMİNİ VURGULADI
Adana ve Mersin’in ayrıca ortak bir fuar alanına da ihtiyacı olduğuna işaret eden Başkan Hüseyin Kış, “Uluslararası Hava Limanımızı ortak kullanacağız. Yapılacak yeni bir Uluslararası Bölgesel Fuar Alanı da iki kentimize ivme kazandıracak. Tarım, turizm ve sanayiden, enerji ve lojistik sektöründen yeterli oranda pay alamayan Adana ve Mersinimizin birlikte, ortak bir sinerjiyle geleceğe taşınmasını arzu ediyoruz. Bu konuda hükümetimizden de gerekli destekleri bekliyoruz. İş dünyası temsilcileri olarak bölgesel kalkınmanın gücüne inanarak hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.