Kozmik Radyo & Haber

ÇYDD BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI BULUŞMASI

ÇYDD BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI BULUŞMASI
174 views
18 Ağustos 2022 - 11:28

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türk ordusunun işgalci güçlere karşı Anadolu’nun bağımsızlığını kazandığı Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yılında Akşehir ve Afyon’da bir araya gelecek.

ÇYDD Akşehir ve Afyon şubelerinin katkılarıyla düzenlenecek “ÇYDD Büyük Zafer’in 100. Yılı” buluşması ile Türkiye’nin dört bir yanındaki ÇYDD şubelerinden gelen katılımcılar ve gençler, 20 Ağustos Cumartesi günü Akşehir’de ve 21 Ağustos Pazar günü Afyonkarahisar’da bir araya gelecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun, Kurtuluş Savaşı’nın en ciddi savaşlarından olan Büyük Taarruz ile işgalci güçlere son darbeyi vurarak ülke topraklarının geri kazanmasının yüzüncü yılında düzenlenecek buluşmada, Çağdaş Gençlik “Türkiye Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşayacaktır!” diyecek.

Büyük Taarruz ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın onuru ve sevincinin hep birlikte yaşanacağı buluşma, ilk olarak Akşehir’de düzenlenecek. Akşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreninde saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Kumanya ile yapılacak kahvaltı sonrasında Akşehir’deki Batı Cephesi Karargâhı, Etnografya Müzesi, Arkeolojisi Müzesi, Akşehir Evleri ve Nasreddin Hoca Evi ziyaret edilecek.

Büyük Taarruz’un başlangıç günü olan 21 Ağustos’ta, Afyonkarahisar’da devam edecek program da ise öncelikle Utku Anıtı ve Zafer Müzesi ziyaret edilecek. Daha sonra Afyonkarahisar Valilik Binası önünde çelenk sunumu gerçekleştirilecek ve saygı duruşunda bulunulacak. Şuhut Atatürk Müzesi’ne yapılacak ziyaretin ardından Çağdaş Gençlik, “Mustafa Kemal’in Kağnısı” şiirini okuyacak ve basın açıklaması yapılacak. Ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’nun ve Türk ulusunun kurtuluşunu sağlayan Büyük Taarruz’un başlatıldığı Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü ile çıkılacak. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra Çağdaş Gençlik öncelikle Nâzım Hikmet’in Kuvayımilliye Destanı’nı ardından da Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği’nde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ve Gençliğin Ata’ya Cevabını okuyacak. Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Merkezi ziyaretinden sonra ÇYDD 100.Yıl Büyük Taarruz Anı Ormanı için temsili fidan dikimi gerçekleşecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.