Kozmik Radyo & Haber

“Sansür bir şekilde devam ediyor”

“Sansür bir şekilde devam ediyor”
4.261 views
27 Temmuz 2022 - 12:24

Gelecek Partisi İl Teşkilat Başkanı Nezahat Uçak, İl Kadın Kolları Başkanı Mürüvvet Akdoğan, Siyasi Söylem Başkanı Ercan Haroz ile Seyhan İlçe Başkanı Volkan Akyüz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette, genel gündem ve 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 114.yıldönümü’yle ilgili görüşlerini açıklayan Nezahat Uçak; günümüzde sansür ve otosansürün bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Gelecek Partisi’nin genel politikalarıyla ilgili bilgi veren Uçak; mevcut iktidarın ülkeyi yönetemez halde olduğunu, çarşı-pazarın yangın yerine döndüğünü, halkın alım gücünün kalmadığını, toplumun tüm kesimlerinin yaşanan tablodan olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

Gelecek Partisi İl Teşkilat Başkanı Nezahat Uçak; “İktidar, ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ söyleminde bulunanlar, yanlış ekonomik programlarla ülkeyi batağa sürükledi. 2022 yılı bütçesi ilk 6 ayda eridi, ek bütçe istemek durumunda kaldılar. Bu bütçeler halk için yapılmıyor. Bütçede en büyük kalem faize gidiyor. Kur Korumalı Mevduat Sistemi diye ilan ettikleri ve dövizi kontrol altında tutacaklarını söyledikleri proğramla halktan alıp bir avuç rantiyeciye faiz ödediler. Dövizdeki artışı yine önleyemediler. Bu ülkenin kaynakları bir avuç zengine aktarılıyor” dedi.

Vatandaşın inim inim inlediğini, fiyat artışları yüzünden en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz halde olduğuna değinen Nezahat Uçak; “Emekli, Dul ve Yetim, Çalışan, Esnaf ve sanatkar, işçi-memur zor durumda. Her şey ateş pahası. Vatandaşın geleceğe olan umudu tükendi. Gençler geleceklerini yurt dışında aramaya çabalıyor. İktidar ülkeyi uçurumun eşiğine getirdi” diye konuştu.

Uçak; erken değil hemen seçim istediklerini, vatandaşın sandığı beklediğini ve iktidara ilk seçimde gereken yanıtı vereceğine inandığını ifade etti.

Uçak; basın sektörünün de ekonomik tablodan rahatsız olduğunu, maliyet artışları nedeniyle zor günler yaşadığını, iktidardan kaynaklanan baskılar yüzünden her şeyi yazamaz hale geldiğini, yayın yasakları ve çeşitli baskılar yüzünden görevini yapamaz halde olduğuna değindi. Uçak; “Basın; halkın sesi-gözü ve kulağıdır. Sorunların ve eksiklerin tabandan yönetime ulaştırılmasında köprü görevi görür, sorunların çözümünde yol gösterici olup, topluma ayna tutar. Görevini layıkıyla yapan, yasalara uyan, halka hizmet etmek için çabalayan yönetici, özgür basından korkmaz. Bilakis; Basın Özgürlüğü dürüst devlet adamı ve yönetici için elzemdir” şeklinde konuştu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı açıklamada; 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılış Yıldönümünü Türk Basını olarak Dayanışma ve Mücadele Günü olarak değerlendirdiklerini belirterek; ülkedeki ekonomik sıkıntılardan basının da etkilendiğini, maliyet artışları yüzünden Anadolu’da bir çok gazetenin kapısına kepenk vurduğunu dile getirdi.

Esendemir; Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’nin zaten kısıtlı olan gelirlere tırpanladığını ifade ederek; TBMM’de Komisyonda kabul edilip genel kurula gönderilen ancak son anda geri çekilen Yeni Basın Yasası hazırlanan meslek örgütlerinin görüşlerinin dikkate alınmadığını, adeta dayatma olarak yasalaştırılmak istendiğini belirterek, tüm siyasi partilere mensup vekillerin basın temsilcilerinin sesine kulak vermesi gerektiğini söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.