Kozmik Radyo & Haber

“İnatla ve ısrarla DOĞU TÜRKİSTAN adını kullanmalıyız”

“İnatla ve ısrarla DOĞU TÜRKİSTAN adını kullanmalıyız”
447 views
04 Temmuz 2022 - 10:25

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Çin’in nüfusu, ekonomisi, ordusu, silah gücü ne olursa olsun, Doğu Türkistan Türk’tür, Türk kalacaktır!” dedi.

1949’dan beri işgal altında…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, 1949’dan beri Çin’in işgali altında tutulan Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nde 5 Temmuz 2009 tarihinde yine kızıl kapitalist Çin yönetimi tarafından yapılan toplu katliamların yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Türkiye’nin iki katından daha büyük…

Avcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’mizin iki katından daha fazla coğrafi büyüklüğe, eritilmiş olmasına rağmen hâlâ yaklaşık 40 milyon nüfusa sahip olduğu bilinen Doğu Türkistan Cumhuriyeti, asırlarca Rus ve Çin işgallerine maruz kalmış, Dünyanın en medeni ülkelerinden biri olarak iki barbar zihniyete karşı her zaman yaşama mücadelesi vermiş ana ve ata yurdumuzdur.”

“5 Temmuz 2009’u unutmadık”

“13 yıl önce başkent Urumçi’de meydana gelen ve Doğu Türkistan’a yerleştirilen Çinlilerin ve Çin ordusunun saldırıları sonucunda binlerce kardeşimizin öldürüldüğü, binlercesinin kaçırılarak kaybedildiği vahşet, hafızalardan silinmeyen dramlardan sadece biridir. 5 Temmuz 2009’u unutmadık, unutturmayacağız.”

“Çin soykırım politikasından ve işgalden vazgeçmeli”

“Soydaşlarımızın adını, dilini, dinini, kültürünü, tarihi mirasını yok etmeye çalışan, milyonlarca kardeşimize ölüm kamplarında en ağır işkence yöntemlerini uygulayan, çocukları analarından babalarından ayıran, aileleri paramparça eden Çin yönetimi bugün hâlâ sürdürdüğü zulümleri durdurmalı, soykırım politikasından ve işgalden vazgeçmelidir.”

 “İlk ziyaret eden Devlet Bahçeli”

“Doğu Türkistan, ezeli ve ebedi özbeöz Türk yurdudur! Bu gerçeği hiç kimse tarihten silemez, silemeyecektir. Ülkemizden Doğu Türkistan’a ilk giden devlet adamı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle ‘Mazlum Doğu Türkistan, haklı ve baki kalacak davamızdır.’ Çin’in nüfusu, ekonomisi, ordusu, silah gücü ne olursa olsun, Doğu Türkistan Türk’tür, Türk kalacaktır.”

“Sincan” değil, “Doğu Türkistan”…

“Doğu Türkistan’la ilgili haberlerde ‘Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ ifadesini kullanmak son derece yanlıştır. Bu ifade, işgalcilerin, zalimlerin Dünyaya kabul ettirmeye çalıştığı tarihi çarpıtmadır, tarihi hafızayı kazıma, Doğu Türkistan adını unutturma, bir büyük medeniyeti tamamen asimile etme amacı taşımaktır. Başta ajanslar olmak üzere, ajanslardan servis edilen bültenleri kullanan yazılı, görsel, işitsel basın-yayın organları bu tuzağa düşmemeli, Çin’in kirli hedefine hizmet etmemelidir. O yüzdendir ki inatla ve ısrarla DOĞU TÜRKİSTAN adını kullanmalıyız.”

Osman Batur, Mehmet Emin Buğra, İsa Yusuf Alptekin…

“Bu vesileyle; Doğu Türkistan’ın yaşaması uğrunda, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin var olma mücadelesinde katledilen, ömür tüketen, can veren, şehit olan Osman Batur Han’ı, Mehmet Emin Buğra’yı, İsa Yusuf Alptekin’i; tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle, dualarla anıyorum; ruhları şad olsun. Yüce Allah yeryüzündeki ordusu asil ve aziz Türk milletine birlik, dirlik yolunda yar ve yardımcı olsun; Doğu Türkistan’ımız var olsun, zalimler kahrolsun!”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.