Kozmik Radyo & Haber

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI DURGUN SU KANO YARIŞLARI YAPILDI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI DURGUN SU KANO YARIŞLARI YAPILDI
305 views
19 Mayıs 2022 - 12:02

‘Durgunsu Kano 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çukurova Üniversitesi Kupası ve SEM Yarışları’ Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde tamamlandı. 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğuna dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda etmiş kahraman şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri Seyhan Baraj Gölünde 16-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda 4 il, 14 kulüpten toplam 64 sporcu, çeşitli kulvarlarda kürek salladı. Gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler kategorilerinde mücadele edilen yarışlara sporcular yoğun ilgi gösterdi.

Madalya törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Doğan, Gençlik Spor Adana İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kano Federasyonu Yönetimi, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biri olan, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a varan yolculuğunun aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolculuğunun başlangıcı olduğuna dikkat çekerek, “Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlatılan bu yolculuk, ‘Milli Kurtuluş’ destanımızın yazılmasını sağlamıştır.

Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. 19 Mayısları bu emanete daima sahip çıkarak kutlamak adına bizler de, kano sporu yapan gençlerimizle bu anlamlı günde birlikteyiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederken; kurtuluş mücadelemizin dönüm noktasının 103. Yıl dönümünde gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda etmiş kahraman şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından yarışların sonunda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.