Kozmik Radyo & Haber

Bulut: Cumhuriyet Türkiye’sinin Okuttuğu Harika Çocuklardan, AKP Türkiye’sinin İşini Bilen “Partili Çocuklarına” Geldik

Bulut: Cumhuriyet Türkiye’sinin Okuttuğu Harika Çocuklardan, AKP Türkiye’sinin İşini Bilen “Partili Çocuklarına” Geldik
314 views
19 Mayıs 2022 - 10:30

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yurt dışına gitmesi için 21 yıldır tek bir özel yetenekli çocuğa devlet bursu sağlanmadığını belirterek, 1948 yılında Cumhuriyetin kurucu kadrolarının çıkardığı Harika Çocuklar Yasası’nın işletilmediğini kaydetti. Bulut, Cumhuriyet Türkiye’sininharika çocukları kıt kanaat imkanlarla devlet bursu veripdünya sanatçısı yetiştirirken, AKP Türkiye’sinde iktidarın sadece kendi yandaşı, işini bilen “partili çocuklarını” burslarla yurt dışına gönderdiğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda gençlerin ekonomik, sosyal ve toplumsal sorunlarının araştırılmasına yönelik Meclis Araştırma Önergesi’nde konuştu. Atatürk’ün gençleri, “geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri” diye tanımladığını belirten Bulut, TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara, cumhuriyetin özlemiyle başladığı yolun ilk adımı olan 19 Mayıs’ı da gençlere adadığını kaydetti.

AKP’NİN İŞİNİ BİLEN HARİKA ÇOCUKLARI

Cumhuriyetin kuruluşunda, Atatürk Türkiye’sinde kurucu kadroların devlet bursuyla özel yetenekli çocukları yurt dışına gönderdiğini hatırlatan Bulut, “O tarihte İdil Biret’ler, Suna Kan’lar çıktı. Dünyanın en ünlü sanatçıları oldular; devlet bursuyla okudular, dünyaya mal oldular. Atatürk’ün aydınlanmacı gençlik anlayışından; Cumhuriyet Türkiye’sinin okuttuğu harika gençlerden AKP’nin işini bilen “partili  gençlerine” geldik.  1948 yılında çıkarılan Harika Çocuklar Yasası, AKP döneminde hiç işletilmedi. 21 senedir tek bir özel yetenekli çocuğumuza yurt dışı için burs verilmedi.Cumhuriyet Türkiye’si çocuklarımızı kıt kanaat imkanlarladevlet bursu verip, dünya sanatçısı yetiştirirken,AKP’debu ünlülük siyaseten varlığını gösteriyor. Yüz binlerce dolar tutarında verilen burslarla eş, dost, akraba yandaş, partili insanlara burs verildi. Bunların bir kısmı bakan, bir kısmı milletvekili oldu. Yani Atatürk Türkiye’sinde burs verilenler dünyanın en ünlü sanatçıları oldu; AKP Türkiye’sinde ise AKP’nin ünlüleri burs aldı; milletvekili ve bakan oldu” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A HAKARETTEN 160 BİN KİŞİYE SORUŞTURMA AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2014-2020 yılları arasında hakaret suçlamasıyla 160 bin kişiye soruşturma açtığını belirten Bulut, Turgut Özal 207, Süleyman Demirel 158 dava açmışken, Erdoğan’ın açtığı davanın 38 bini bulduğunu kaydetti. Bulut, “Son olarak, dün, iki gencin önce evine gittiler sonra da okulundan polisler alıp karakola götürdü. Bu çocukların biri 17 yaşında Bedirhan, diğeri de 16 yaşında Eylül. Ne için bu muameleye tabi oldular? İki ay önce slogan atmış bu gençler ne demişler? “Tayyip, kaç kaç! Kadınlar geliyor!” Başka ne demiş? “Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyip olsun!” Ya, buna da mı siz eleştiri olarak bakamıyorsunuz? Bundan da mı korkuyorsunuz? Yazıktır, günahtır, gençlerimize önce güvenelim, bu korkudan vazgeçelim” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.