Kozmik Radyo & Haber

Adana’nın dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu

Adana’nın dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu
301 views
19 Mayıs 2022 - 13:21

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Adana’da törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Başkan Zeydan Karalar, “Atatürk’ün dünyada eşi benzeri yok. Bu da bize Allah’ın lütfu. Değerini sonsuza kadar bilmeliyiz.”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Adana Öğretmenler Korosu ve İskenderun Belediyesi Musiki Derneği’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle birlikte gerçekleştirdiği Kardeş Korolar Konseri, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Bayram nedeniyle Uğur Mumcu Meydanı’nda geçit töreni gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Zeydan Karalar’a Ceyhan’dan gelen bayrak teslim edildi.

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, davetlilerin ve Adanalıların katıldığı kardeş Korolar Konseri’nde Adana Öğretmenler Korosu’na Faik Kasapoğlu, İskenderun Belediyesi Korosu’na ise M. Fatin Bereketoğlu şeflik yaptı.

ATATÜRK’ÜN YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM

Katılımcıların ve Adanalıların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam. Adanalılar olarak ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’e Milli Mücadele hissini, ilhamını vermekle de gururlanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, işgale gelen düşman gemilerini seyrederken ‘Geldikleri gibi giderler’ demiştir. O andan itibaren de Anadolu’ya geçip Milli Mücadeleyi başlatmak ister ve onu ilmik ilmik işler. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktıktan sonra geri çağırılır ama Milli Mücadeleyi örgütlemeye kararlı olduğu için dönmez ve hakkında idam fermanı verilir. Dünya tarihini okuyan bir insanım ve dünyada Atatürk’e benzer bir lider daha yok. Bu da Allah’ın bize lütfu. O’nun kıymetini sonsuza kadar bilmeliyiz” dedi.

Başkan Zeydan Karalar,  Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Geçit Töreni’ne de katıldı.

Ceyhan ilçesinde öğretmenlerden oluşan bisikletçiler grubu Cey-Bis, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’den alıp getirdiği Türk Bayrağı’nı, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan Zeydan Karalar’a teslim etti.  Başkan Zeydan Karalar bayrağı öperek teslim aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.