Kozmik Radyo & Haber

“19 Mayıs bir ulusun yeniden dirilişidir”

“19 Mayıs bir ulusun yeniden dirilişidir”
1.082 views
19 Mayıs 2022 - 15:37

ATA’mızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü, ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve TSYD Adana Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer anıta çelenk koydu. ÇGC Başkanı Esendemir; 19 Mayıs’ın özgürlüğün mayası olduğunu belirterek; 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelesinin Amasya, Sivas, Pozantı ve Erzurum Kongreleriyle birlikte Kurtuluş Destanı’na dönüştüğüne dikkat çekti.

Bir ulusun yeniden dirilişi olan 19 Mayıs’ın, Cumhuriyetimizin banisi Atatürk tarafından gençlere armağan edildiğini, daha sonra TBMM’de 1932 yılında çıkarılan bir kanunla Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başlandığını dile getirdi.

Esendemir; “Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, rahmet diliyoruz” diye konuştu.

TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer de konuşmasında; Samsun’dan başlayan ve İzmir’in kurtuluşuyla sona eren Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un heyecanı ve coşkusunun artarak devam ettiğini dile getirdi.

Hoşfikirer; “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mıza ilham veren Adana’da ATA’mızın huzurunda bulunmaktan dolayı bahtiyarız. Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi tüm Anadolu’ya yayılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla birlikte dünyanın ezilen uluslarına rehber olmuştur.Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.