Kozmik Radyo & Haber

Kurtuluş meşalesi 19 Mayıs’ta yandı

Kurtuluş meşalesi 19 Mayıs’ta yandı
302 views
18 Mayıs 2022 - 12:56

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, destansı bir mücadeleye sahne olan Kurtuluş Savaşı için ilk adımın 19 Mayıs 1919’da atıldığını belirterek, “Kurtuluş meşalesi bugün yakılmıştır. Yakılan meşalenin ışığı 103 yıldır bizi aydınlatmaya devam ediyor“dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşında yenik çıkmış, Anadolu emperyalist devletlerce işgal edilmiş, yıllarca süren savaşlardan yorgun düşen halk çaresizlik içinde beklemekteydi. Bu umutsuz ortamda Anadolu emperyalist ülkelerce paylaşılıyor, vatanın her karış toprağı düşman askerleri tarafından işgal ediliyor, ancak İstanbul’daki saltanat sahipleri tahtını korumak için düşmanla işbirliği yapıyordu. İşte bu umutsuz durumda Anadolu’nun üzerine Samsun’dan bir güneş doğdu” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, içine düştüğü bu durumdan yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağını bilen bir lider olarak Mustafa Kemal’in 16 Mayıs 1919’da Samsun’a hareket ettiğini ve 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

“Tüm olanaksızlıklara karşın Büyük Önder Türk Milletine güveniyordu. Bundan tam 103 yıl önce Samsun’a çıkan Mustafa Kemal, böylece 9 Eylül 1922’de son bulacak Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktı. O meşale önce tüm Anadolu’yu aydınlattı, sonra da dünyadaki mazlum milletlere rehber oldu. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve demokratik bir devlet ve özgür dünyanın onurlu bir üyesiyse bunu Mustafa Kemal’e borçluyuz. 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder tarafından yakılan bu meşale bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır.”

Atatürk’ün gençliğe büyük önem verdiğini ve 19 Mayıs’ı gençlere hediye ettiğini hatırlatan Başkan Soner Çetin, “19 Mayıs’ta başlayan mücadele büyük fedakarlıklarla kazanılmıştır. Türk Milleti’ni esaret altına almak isteyen emperyalistler Büyük Önder’in askeri dehası, milletin bağımsızlık sevdası karşısında yurdumuzdan çekilmek zorunda kalmışlar, yani geldikleri gibi gitmişlerdir. Mustafa Kemal de ülkemizin geleceği olarak gördüğü gençlere bu önemli günü hediye etmiştir” dedi.

Başkan Soner Çetin, bağımsızlığın değerini bilmek için Büyük Önder Mustafa Kemal’in gelecek nesillere iyi anlatılması gerektiğini belirterek, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasının vatan sevgisinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Başkan Çetin, “Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.