Kozmik Radyo & Haber

Atay’dan Gençlere 19 Mayıs Mesajı

Atay’dan Gençlere 19 Mayıs Mesajı
261 views
18 Mayıs 2022 - 15:14

CHP Çukurova İlçe Başkanı Avukat Remzi Ümit Atay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel bir basın açıklaması düzenledi.

Atay, gençlere seslenerek “Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Atay’ın açıklamasının tamamı:

Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönülle dolaşmasının 103’üncü yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarını içtenlikle selamlayan Mustafa Kemal’in taşıdığı vatansever duygularla, sizleri selamlıyorum. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar ” diyor, Atatürk. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “Milli Egemenlik” ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İradenin” yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler: Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.