Kozmik Radyo & Haber

Kızılay’a kan bağışlayıp, iyilik kervanına katıldılar

Kızılay’a kan bağışlayıp, iyilik kervanına katıldılar
319 views
10 Mayıs 2022 - 14:03

Adana’da Kızılay’ın kan bağış seferberliği yoğun ilgiyle devam ediyor. Bu kez Adana Koleji öncülüğünde gerçekleşen organizasyonda, eğitimciler ve veliler kan bağışında bulunarak iyilik kervanına katıldılar.

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kahya Demirhan, Okulun Genel Müdürü ve Kurucu Temsilcisi Hande Melis Göksel, İlköğretim Müdürü Hülya Uysal, Liseler Müdürü Alfer Karaoğlan Yalçıntaş ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Oluşturulan stantlarda kan bağışında bulunarak iyilik kervanına katılan davetliler, hiç tanımadıkları insanların hayatlarının kurtulmasına katkıda bulunmanın manevi huzurunu yaşadılar.

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, kan bağışının önemine dikkati çekerek, bu anlamlı etkinliği düzenleyen okul yöneticileri, kan bağışına ilgi gösteren veliler ve öğrenciler ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. 

Saygılı, bağışlanan her kanın bir can kurtulmasına vesile olacağını belirterek, “Kan bağışı, bir sosyal sorumluluk olup, bir gün herkesin kana ihtiyaç duyacağı da bir gerçektir. Temennimiz hiç kimsenin buna ihtiyaç duymaması ancak, duyulduğu zaman da temin edilebilmesidir. Bu konuda Adana halkının toplumsal duyarlılığı bizi mutlu etmektedir. Bu vesile ile bugünkü etkinliğe katılan tüm bağışçılarımız ile bugüne kadar bağış yaparak iyilik kervanına katılan tüm Kızılay dostlarını bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ise Kızılay’ın sadece yurt içinde değil tüm dünyada din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin nerede ihtiyaç sahibi varsa orada bulunduğunu belirterek, “Türk Kızılayı ile gurur duyuyoruz. Bu güzide kurumun öncülüğünde yapılan iyilikler kervanına katılmayı da bir vatandaşlık görevi sayıyoruz. Okullarımızda da geleceğin teminatı çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesini sağlayan tüm eğitimcilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Okulun Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Hande Melis Göksel ise düzenledikleri organizasyona ailelerini teşvik eden öğrencilerine, velilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Gelecek nesillerimizi bu bilinçle yetiştirmek biz eğitimcilerin en önemli görevidir. Etkinliğimize gösterilen ilgi ve destek toplumumuzdaki iyilik yapma isteğinin, yardımlaşmanın ve insani duyguların en önemli göstergesidir. Bu tür etkinliklerimiz bundan sonraki yıllarda da daha da geniş katılımlarla devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.