Kozmik Radyo & Haber

Büyükşehir, Ramazan Bayramı hazırlıklarını yoğunlaştırdı

Büyükşehir, Ramazan Bayramı hazırlıklarını yoğunlaştırdı
269 views
26 Nisan 2022 - 10:54

Ramazan Bayramı’nda otobüs ve metro ücretsiz olacak, mezarlıklar ziyarete hazır hale getiriliyor ve Büyükşehir Zabıtası 24 saat görev yapacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nı vatandaşların rahat ve huzurlu geçirmesine katkı sağlamak  için tüm birimleri ile hazırlıklarını sürdürüyor.

MEZARLIKLAR VE ŞEHİTLİKLER ZİYARETE HAZIR

Bayramlarda vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alan mezarlıklar ve şehitlikler, Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı ekiplerince ziyaretlere hazır hale getiriliyor. Mezarlıklarda kuruyan ot, diken ve atıklar temizlenip, ağaçların budaması gerçekleştiriliyor. Yürüme zorluğu çeken vatandaşların mezarlık ziyaretlerini kolay bir şekilde yapabilmeleri için de mezarlıklarda araçlarla servis hizmeti verilecek. Yapılan çalışmalarla vatandaşların kabristan ziyaretlerini temiz ve güvenli bir ortamda gerçekleştirmeleri sağlanıyor.

OTOBÜS VE METRO ÜCRETSİZ

Ramazan Bayramı boyunca vatandaşların ziyaretlerini rahatça gerçekletirmeleri için Adana Büyükşehir Belediyesi tüm hatlarda otobüs ve metroda ücretsiz taşıma hizmeti verecek. Ayrıca Arife günü kabristan ziyaretlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar için de Eski Vilayetten, Buruk, Asri, Kabasakal, Küçükoba ve Akkapı mezarlıklarına ücretsiz ring seferleri düzenlenecek.

ZABITA EKİPLERİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de fiyat denetimleri gerçekleştirecek, yoğun dilenci akınına karşı özellikle mezarlıklarda önlem alacak.

Zabıta ekipleri vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için 24 saat görevlerinin başında olacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.