Kozmik Radyo & Haber

Başkan güven: Halkımız bayrama buruk giriyor!

Başkan güven: Halkımız bayrama buruk giriyor!
322 views
26 Nisan 2022 - 17:51

Memleket Partisi Adana İl Başkanı Celal Güven, ardı arkası kesilmeyen zamlarla vatandaşın nefes alamaz hale geldiğini ve bir bayrama daha buruk girdiğini söyledi.

MİLYONLARCA YOKSUL NE YAPSIN?

Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, mutfak tüpü, toplu taşıma ve gıda ürünleri başta olmak üzere iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini anımsatan Güven, “Milyonlarca yoksul ne yapsın? Bu zamların altında inim inim inleyen emekçi, memur, çiftçi, işçi, işsiz,  emekli, esnaf, öğrenci ne yapsın?” dedi.

VATANDAŞA YENİ YÜK BİNDİRİYORLAR

Milyonlarca yurttaşın  işsizlik, geçim derdi, zam, hayat pahalılığı ve yoksullukla borç batağı içinde  boğuşurken, saraylarından ülkeyi yönetenlerin, milyonların sırtına yeni yükler bindirdiğini belirten İl Başkanı Celal Güven, şu ifadeler yer verdi:

“Türkiye’de 1 milyon 138 bin üniversite mezununun işsiz var. Pandemiyle birlikte mevcut işsiz sayısı da zaten katlanarak arttı. Ödeyemediği elektrik faturası yüzünden insanlar evlerinde karanlıkta oturuyor. Asgari ücret eridi gitti, esnaf kendi işyerinde kiracı durumuna düştü. Son 2 yılda 220 bin esnaf kepenk kapattı.

Yanlış ekonomik politikalarla emek ucuzlatılıyor, işsizlik, güvencesizlik arttırılıyor. Garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşla şirketler zengin ediliyor. Elektrik dağıtım şirketleri aldığı elektriği bizlere yüzde 600’e varan oranda kar ederek satıyor.

Hepimizin gözü önünde olan bir şey var. 60-70 kişilik temizlik işçisi alımına bile 20-25 bin başvuru yapılıyor. Aslında, başta gıda ürünleri olmak üzere elektrik, doğal gaz, akaryakıt, ulaşım gibi temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamlar geri alınmalı, vergiler düşürülmelidir. Enerji bir insan hakkıdır. Konutlarda elektrik, doğal gaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır ama bunları saraydan bekleyemeyiz. Aydınlık geleceği, yoksulluğu, işsizliği yendiğimiz günleri Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi iktidarında göreceğiz. Hep birlikte güzel günler göreceğiz. İşte o zaman çifte bayramlarımız olacak. Bu duygu ve düşüncelerle başta Adanalılar olmak üzere tüm halkımızın mübarek Ramazan  Bayramını kutluyorum. Herkese sevdikleriyle birlikte daha mutlu, huzurlu, sağlıklı nice bayramlar diliyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.