Kozmik Radyo & Haber

Memleket Partisi İl Başkanı Celal Güven: Partimizde siyasetten rant devşirilemez!

Memleket Partisi İl Başkanı Celal Güven: Partimizde siyasetten rant devşirilemez!
254 views
25 Nisan 2022 - 12:08

Memleket Partisi Adana İl Başkanı Celal Güven, en önemli ilke ve amaçlarından birinin siyaset üzerinden rant elde etmemek olduğunu söyledi.

TÜM İLÇELERDE ÖRGÜTLENDİK

Adana’nın tüm ilçelerinde örgütlenme çalışmalarının tamamlandığını, yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı olduklarını kaydeden İl Başkanı Celal Güven, parti içindeki bazı itirazlar, çekişmeler, tartışmalı kongrelerle ilgili soruları da yanıtladı.

TARTIŞMALARLA ZAMAN KAYBETMEYECEĞİZ

İl Başkanı Güven, “15 ilçe örgütü içinde sadece 1 ilçe başkanının bize karşı bir tavrı var. Gerekçe yok, hiçbir neden yok ama bize karşı muhalefet var. Biz bunlarla ve gereksiz tartışmalarla zaman kaybetmeyeceğiz. Biz, şimdiden seçime hazırlanıyoruz, partimiz için çalışıyoruz” dedi.

İTAAT EDENLERİN DEĞİL İTİRAZ EDENLERİN PARTİSİYİZ

İl başkanı olarak geçimini siyasetten sağlamadığını, siyaseti rant kapısı görenlerle yan yana olamayacaklarını dile getiren Güven, şu ifadelere yer verdi:

“Bizim öncelikli ilke ve amaçlarımızdan biri siyaset üzerinden rant elde etmemektir. Geçimim tarım ve ticaret ile sürdürüyorum. Bu noktada tarafıma yapılan haksız eleştirileri çok da dikkate almıyorum. Elbette ki önemli olan haklılık noktasında itiraz etmektir. Bizim partimiz itaat edenlerin değil itiraz edenlerin partisidir ama nedensiz, gerekçesiz itirazlarla karşılaştığımız da oluyor. Ve bu itirazlar tek kişiliktir. Biz, bu dedikodu, tartışma ve nedensiz itirazlarla zaman geçiremeyeceğiz. Seçim için çalışıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi de hazırlıklıyız. Adana’nın tüm ilçelerinde örgütlenmemizi tamamladık. Cumhurbaşkanı adayımız da belli. Cumhurbaşkanı adayımızı üyelerimiz belirleyecek ve tüm üyelerimiz ‘Muharrem ince’ diyor. Bugüne kadar bin 300 aileyi parti saflarımıza kattık. Önümüzdeki aylarda bu sayı en az 2 bin olacak. “

TARTIŞMA NEDENİ PARTİNİN BÜYÜMESİ

Adana, parti içi  tartışmaların ana odağından olma nedenlerinden birinin de Memleket Partisi’nin büyümesi ve giderek ivme kazanmasından kaynaklandığını söyleyen Güven, şöyle devam etti:

“Parti içinde huzursuzluk yaratan, gereksiz itirazlar ve tartışmalara neden olanlar ile genel merkezimizle yapacağımız görüşmeler sonrasında mutlaka bir sonuca ulaşacağız.

BAZI YÖNETİCİLERİMİZ ABLUKA ALTINDA

Partimizdeki bazı sıkıntıların nedeni de yöneticilerimizin ablukaya alınmak istenmesinden kaynaklanıyor.

Örneğin bir iş insanını yönetime alıyorsunuz ya da ilçe başkanı olarak görevlendiriyorsunuz. Birileri bunu duyar duymaz harekete geçiyor. İşlerini engelliyorlar. Hakkıyla aldıkları ihaleleri iptal ediyorlar. Bizim belediyemiz yok, çok sayıda milletvekili olan bir partimiz yok. Sadece bir il binasının yıllık giderinin 200 bin lira olduğu bir kentte, bir yandan örgütlenme, bir yandan seçim çalışmaları yaparken bir yandan da yöneticilerimize yönelik tehditlerle karşı karşıya kalıyoruz. Her şeye rağmen mücadelemizi sürdürecek, siyaseti rant için yapmayacak, halk için yapacağız. Siyasetten rant devşirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte tartışmaların odağında olmayacağız. Tek hedefimiz seçim. Bu ülkede hep birlikte güzel günler görmek için mücadelemiz sürecek.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.