Kozmik Radyo & Haber

ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN 102.YILI KUTLU OLSUN

ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN 102.YILI KUTLU OLSUN
362 views
22 Nisan 2022 - 12:58

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; ulusal egemenliğin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 102.yaşını kutladı. Akay, “Ulusal Egemenliğimizin 102.yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor, başta Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile ulusumuzun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum” dedi.

DÖNÜM NOKTASI

TBMM’nin açılışının Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Başkan Akay, “Ulusumuz TBMM’nin açılmasıyla birlikte emperyalist işgale karşı iradeyi eline alıp, kendi kaderini belirlemiştir. İşgale ve esaret altına alınma girişimine karşı bağımsızlık ve özgürlük arzusunu inanca dönüştüren ulusumuz, TBMM çatısı altında işgale karşı direnen güçleri örgütlemiş, Atatürk önderliğinde verdiği ve bugün mazlumlara örnek olan destansı bir mücadeleyle zafere ulaşmıştır. Ulusumuzun bağımsızlık, demokrasi, insan hakları, hukuk, kardeşlik ve birliktelik ruhunun kaynağı olan TBMM, ulusal egemenliğimizin de simgesidir. Dün olduğu gibi bugün de bağımsızlığımızı tehdit eden tüm güçler karşılarında, bağımsızlığından ve özgürlüğündün asla ödün vermeyen Türk milletini bulacaktır. Milletimiz Cumhuriyetimizin de Atatürk ilke ve devrimlerinin de sonsuza dek sahibi ve koruyucusudur” diye konuştu.

ÇOCUKLAR BUGÜNÜN DE GELECEĞİN DE SAHİPLERİ

TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ın Büyük Önder Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edildiğini anımsatan Başkan Akay, “Çocuklar bugünün de geleceğin de sahipleridir. Onlara çağdaş, daha refah, yaşanabilir bir ülke bırakma sorumluluğuyla her zamankinden daha çok çalışıp, Büyük Önder Atatürk ve arkadaşlarının geleceğe ışık tutan eylem ve fikirlerini, Cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı, millet iradesini, demokrasiyi savunmaya her zaman devam edeceğiz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyor, başta Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile ulusumuzun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.