Kozmik Radyo & Haber

Soner Çetin’den Ankara çıkarması

Soner Çetin’den Ankara çıkarması
266 views
20 Ekim 2021 - 13:22

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin meclis üyeleriyle birlikte gittiği Ankara’da TBMM’de CHP’nin grup toplantısını izledi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü, Grup Başkan Vekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kağan Salıcı’yı ziyaret etti.

Çukurova heyeti ayrıca Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Başkan Soner Çetin, Anıtkabir Şeref Defterini de imzaladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleriyle adeta Ankara’ya çıkarma yaptı.

Karayolu ile Ankara’ya giden Soner Çetin başkanlığındaki Çukurova heyetine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve diğer etkinliklerde CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut eşlik etti. Başkan Soner Çetin ve meclis üyeleri ilk olarak Meclis’te grup toplantısını izledi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke gündemini değerlendirdiği haftalık grup konuşmasını dinledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesi salonda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Çukurova heyetinin anons edilmesi sırasında yoğun alkış dikkat etti.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME

Grup toplantısının ardından Başkan Soner Çetin ve meclis üyeleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun oldukça sıcak karşıladığı Başkan Soner Çetin, belediyenin hizmetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Soner Çetin, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çukurova’da da halkın CHP’ye ilgisinin arttığını belirterek, halk desteğini daha yukarı çıkarabilmek için yoğun olarak, toplumun hiçbir kesimini ayırmadan çalışmaya devam ettiklerini anlattı.

Başkan Soner Çetin, başta CHP grubu olmak üzere tüm meclis üyeleriyle uyum içinde çalıştıklarını, Çukurova Belediye Meclisinde kararların oy birliği ile geçtiğini vurguladı.

YURT VE KREŞ MEMNUNİYETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Millet İttifakının iktidara yürüdüğünü, bu hedefte yerel yönetimlerin çalışmalarının büyük önem arz ettiğini söyledi. Yerel yönetimlerden beklentilerini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle dar gelirli kesime yönelik hizmetlerin artırılmasını istedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurova Belediyesi’nin öğrenci yurdunu hizmete sokmasından ve sayısı 9’u bulan semt kreşlerinin yapmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

ÖNEMLİ ZİYARETLER

Başkan Soner Çetin ve meclis üyeleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinin ardından bir dizi görüşme daha gerçekleştirdi. CHP Meclis Grup Başkan Vekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ziyaret edildi. Başkan Soner Çetin ve heyet daha sonra CHP Genel Merkezi’ne geçerek burada da CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ile görüştü.

Görüşmelerde Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediye Meclisinin uyum içinde vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını anlattı. Şimdiye kadar 6 toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Soner Çetin, yedinci toplu açılış ve temel atma töreni için hazırlık yaptıklarını, 10 yıl dolmadan onuncu toplu açılış ve temel atma töreni yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

ANITKABİR ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

Ankara’ya giden Başkan Soner Çetin ve beraberindekiler Anıtkabir’i ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Anıtkabir’de Büyük Önder Atatürk’ün huzura çıkan Başkan Soner Çetin ve meclis üyeleri mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin burada Anıtkabir Şeref Defterini imzaladı. Başkan Soner Çetin, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

“Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Yüce Atatürk;

Gün geçtikte değerlerini daha çok anladığımız, bizlere emanet ettiğin cumhuriyete ilelebet sahip çıkacak milletin fertleriyle birlikte manevi huzurunda bulunmaktayız.

Yakın zamanda 98. yılını kutlayacağımız temelinde tam bağımsızlık ve halk egemenliğinin olduğu cumhuriyetimizi her daim yaşatmak, bizden sonraki nesile bırakacağımız en büyük miras olacaktır. Ulusumuzun yaşayabileceği olumsuzlukları, Atatürkçü düşünce sistemi ile aşılabileceğine yakın tarihimiz bize göstermektedir. Ancak bu şekilde muasır medeniyetler arasında yer alacağımız aşikardır.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin başka bir milletin egemenliği altında olmayışının yegane sebebi Atatürk ve silah arkadaşlarının Kuvayi Milliye ruhu ile yapmış olduğu mücadeledir. Bizler ise Kuvayi Milliye ruhunu millet olarak her zaman hissettirmeye devam edeceğiz.

Ruhun şad olsun.”

Soner Çetin

Çukurova Belediye Başkanı

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.