Kozmik Radyo & Haber

Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları Ceyhan’da buluştu

Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları Ceyhan’da buluştu
225 views
18 Ekim 2021 - 11:11

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ceyhan Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı, kent dinamiklerini bir araya getirdi.

IŞIK AYATA BİLDACI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

ADD’nin Ceyhan Öğretmenevi’ndeki ‘Birlik Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı” etkinliğinde derneğe katkılarından dolayı CHP Parti Meclisi eski üyesi Dr. Işık Ayata Bildacı’ya da bir teşekkür plaketi sunuldu.

SALDIRILAR HİÇ BİTMEDİ

ADD Ceyhan Şube Başkanı Necdet Cilvan, saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okunmasının ardından, bir açış konuşması yaptı.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalistleri kovup cumhuriyeti kurduğundan yaşamın her alanında büyük bir gelişme yaşandığını ama içte ve dışta Atatürk ve Cumhuriyet’e saldırıların devam ettiğini anımsattı.

AKSOY, ÜÇOK, MUMCU, KIŞLALI, HABLEMİTOĞLU VE NİCELERİ…

Muammer Aksoy ve 50 aydının cumhuriyet kazanımlarını her platformda savunmak için ADD’yi kurduğunu anlatan Başkan Cilvan, şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk ve cumhuriyet sevdalısı Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu ve onlarca aydın, cumhuriyet düşmanları tarafından katledildi. Bizi susturamazlar. Bu katliamlara rağmen 326 şube ve 70 bin üyemizle ülkenin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak ayaktayız.  1990’lı yıllarda emperyalistler bizim gibi ülkelere yeni dünya düzeni dayattı. Devletler ekonomik ve siyasal olarak güçsüzleşti. Sonra Büyük Ortadoğu Projesi hayata geçirildi. Bununla da din, ırk, mezhep çatışmalarıyla devletler zayıflatıldı.

Mevcut iktidar ise yoksulluğu, yolsuzluğu büyüttü, adaleti yok saydı. Dini kullandı, tek adamlık getirildi. Şimdi de 2023 hedeflerinden söz ediyorlar. Niyetleri cumhuriyeti ortadan kaldırmaktır. Korkmuyoruz ve buna izin vermeyeceğiz.  Atatürkçü düşünceden uzaklaşınca iyi şeyler olmuyor.

Atatürk, ‘Yurtta barış, cihanda barış’ dedi ama şu an barışık olduğumuz tek komşu ülke yok.

ÜLKEYİ TARİKATLARLA YÖNETİYORLAR

Atatürk, ‘İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. ‘ dedi, ülkeyi tarikatlar yönetiyor.

Atatürk, ‘bilim’ diyor, onlar deprem, sel, doğa olayı olduğunda, medinlerde insanlar alınmayan önlemler yüzünden can verdiğinde ‘fıtrat, kader, takdiri ilahi’ diyor.

GENÇLER BARINAMIYOR

Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyor, bu iktidar yüzünden gençler artık bu ülkeden gitmek istiyor, o gençler üniversite okumak için gittikleri şehirlerde barınamıyor. Tek adam rejimine mahkum olmayacağız. Yaşasın laik, demokratik Türkiye cumhuriyeti, yaşasın Atatürkçü Düşünce Derneği.”

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem de Atatürk’ün bıraktığı ışığın yolunda yürüyeceklerini belirterek, “Hepimiz onun ilke ve inkılapları doğrultusunda ilerleyecek, yola devam edeceğiz” diye konuştu.

IŞIK AYATA BİLDACI: SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL, HERKES OKUSUN

Etkinlikte CHP PM eski üyesi Dr. Işık Ayat’a Bildacı’ya derneğe olan katkılarından dolayı bir plaket sunuldu.

Bildacı’ya plaketini CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi verdi.

Işık Ayata Bildacı, burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlik nedeniyle hemşerilerimi de görme saadetine kavuştum. Tüm kitaplarımı ADD Ceyhan şubeye hediye ettim. Hatta öğrencilik yıllarımdan kalanları bile.

Dileğim sadece öğrencilerin değil, herkesin okuması. Lütfen gelin o kitapları ödünç alın, okuyun, isterseniz alın götürün, yerine yenisini yine ben koyarım.”

GENİŞ KATILIM

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Başkan Yardımcısı Dr. Halit Atik, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Fikret Cirit, İYİ Parti GİK Üyesi Gül Paksoy, İYİ Parti Ceyhan İlçe Başkanı Sedat Akkuş,  Saadet Partisi Ceyhan İlçe Başkanı Sezai Şimşek, Memleket Partisi Ceyhan İlçe Başkanı Mevlüt Tosun, DEVA Partisi Ceyhan İlçe Başkanı Mehmet Çakır, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alpaslan   Demokrat Parti Ceyhan teşkilat başkanı İlhan Çelik ,  ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, önceki dönem CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Şevik, Ceyhan Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Saim İnce , Dr. Zafer Mülazımoğlu, CHP Ceyhan Kadın Kolları Başkanı Saadet Cerit, DİSK Emekli Sen Ceyhan Şube Başkanı İlyas Kurt, Belediye İş Sendikası Adana Şube Başkanı Aytekin Aybar, Ceyhan Belediye meclis başkan vekili Mehmet İnce Korkmaz,Seyhan İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Osman Ozan, Seyhan Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi, Balkan Türkleri Federasyonu ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Merkezi yöneticisi Nejat Altınok,  Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, CHP’li Mali Müşavir Yüksel Karaaslan ve çok sayıda davetli katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.