Kozmik Radyo & Haber

Çulhaoğlu: Sağlık çalışanları için önemli çalışmalar yapacağız

Çulhaoğlu: Sağlık çalışanları için önemli çalışmalar yapacağız
512 views
07 Ekim 2021 - 12:29

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu partisinin iktidarlığı döneminde sağlık alanında yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

Çulhaoğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

*Tıp fakülteleri ve tıp eğitiminde reform yapacağız. Bunun sonucu üniversite hastaneleri gerçek manada üçüncü basamak görevini yerine getireceklerdir. Bunun için gerekli yasal altyapıyı hemen oluşturacağız.

*Kişi başı doktor sayısı başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları için gerçek bir insan gücü planlaması yapacağız. Bu bölgeler arası dengesizlikleri de giderecektir.

*Tüm bölgelerimizde tam teşekküllü bölgesel kan merkezleri kurarak kan temini sorununu ortadan kaldıracağız.

*Her ilimizde modern acil yardım ekiplerini oluşturacak, Her üniversite hastanesinde Acil Tıp Ana Bilim Dalı kurulmasını zorunlu hale getireceğiz.

*Kronik hastalığı olan yaşlıların ve yatalak hastaların bakımı için her şehrimizde mükemmel niteliklerde özel bakım merkezleri kuracağız.

*TÜBİTAK’ın görev ve yetkisinde olan sağlık bilimleri ile ilgili tüm fonlamalar ve mevcut çağrı programlarını kuracağımız TÜRKİYE SAĞLIK ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI (TÜSEB)’e devredeceğiz.

*Sağlık Bilimleri alanında dünyada bilimsel ağırlığımızın, araştırma, buluş ve patentlerin teşvik yoluyla arttırılması için klinik çalışmalara katılacak gönüllü hastaları sigorta edecek devlet destekli sigorta şirketlerinin kurulmasını sağlayacağız.

*Sağlık Bakanlığı idaresinde bölgesel merkezi kalite kontrol laboratuvarları kuracağız.

*Sağlık çalışanlarımızın ve yardımcı sağlık personelimizin istihdam, kariyer, eğitim, sosyal haklar ve ek gösterge gibi düzenlemelerini iyileştireceğiz.

*Sağlık çalışanlarımızın performansa dayalı döner sermaye ücreti almasını kaldıracağız.

*Yetim hastalık ve yetim ilaç komisyonları aktif hale getirilecektir.

*Sağlık Turizminde devletimizin koordinatörlüğünde özel hastaneleri destekleyecek ve ülkemizin bu alanda kendi coğrafyamızda lider olmasını sağlayacak, bu alanda her yıl en az 10 Milyon hasta turist hedefine ulaşacağız.

*Özel Sağlık Sigortacılığı ve tamamlayıcı sigorta sistemleri genel sağlık sigortası ile koordineli hizmet verecek şekilde yeniden düzenlenerek vatandaşlarımızın doktorunu ve hastanesini seçebilme hakkını sağlayacağız.

*Refik Saydam Hıfsızsıhha Enstitüsünü aşı üretimi ile uluslararası pazarda liderlik yapacak şekilde düzenleyecek ve yeniden açacağız.

*Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’yı yeniden açacağız.

*Pandemi ve Bioterörizm ile savaş için ulusal bir enstitü kuracağız.

*Sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddete karşı daha etkin ve daha caydırıcı yasal düzenlemeler yapacağız.

Milletimiz kaybettiklerini ve hak ettiğini alma vakti çoktan gelmiştir.

Yüce Allah (c.c) Milletimize hizmet etme yolunda hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.