Kozmik Radyo & Haber

CHP’li Sümer: AKP İktidarı kendi gençliğini sokakta bırakmıştır

CHP’li Sümer: AKP İktidarı kendi gençliğini sokakta bırakmıştır
196 views
21 Eylül 2021 - 14:19

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerinin yaşadığı yurt ve barınma ihtiyacı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

20 YILDIR YURT SORUNUNU ÇÖZEMEYEN İKTİDAR

Orhan Sümer, “Her sene üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra gençlerimizin konaklama sorunu ortaya çıkıyor. Sınava giren öğrencisi sayısı belli. Kazanan sayısı belli. İhtiyaç olan yurt sayısı belli. Ama iktidar ne hikmetse bu sorunu çözmüyor. Oysa inşaatı, rantı ve beton ekonomisini çok sevmesine rağmen iş öğrenci yurtlarına gelince basireti bağlanmış bir yönetim anlayışı ortaya çıkıyor. New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun yer alacağı Yeni Türkevi Binası’nın yapımına bu kadar para harcanana kadar daha mütevazi bir yapı ile harcanan kaynaklar çocuklarımızın yurtları için kullanılabilirdi” dedi.

BİR KİŞİYE SARAYLAR, GENÇLERİMİZE SOKAK BANKLARI

Orhan Sümer, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yurt yapmakla ilgili bir sıkıntısının olmaması gerekiyor. İhtiyaç neyse onu çok kısa bir sürede tamamlaması gerekiyor. İktidarın muktedir yetkilileri her konuşmalarında bizi geldik her şehire bir üniversite açtık diyorlar. O zaman her şehirde öğrencileri barındıracak yurtları da yapmalısınız. Bu durumun ekonomiyle bir alakası olmamalı. Bir kişi onlarca saray yapıp, gençlerimize sokak banklarını reva gören bu anlayış, İlk seçimlerde gidecektir”dedi.

TOKİ ÖĞRENCİYE YURT YAPMAYACAKSA NE İŞE YARIYOR

Orhan Sümer, “İktidarın elinde dünyanın en çok kamu ihalesini alan yandaş 5 tane şirket bulunuyor. Bu şirketlerin borçlarının silinmesini, rant üzerinden kurulan düzeni artık tüm Türkiye biliyor. Yani yurt yapımı iktidar için zor bir iş değil. Hatta iktidarın bu 5’li yandaş şirketlere de ihtiyacı yok. TOKİ gibi bir kurum her şehirde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak modern yurtlar yapamayacaksa ne işe yarıyor. Bir kere de dere yatağını apartman değil, ihtiyaca göre öğrenci yurtları TOKİ eliyle yapılsın” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.