Kozmik Radyo & Haber

Orhan Sümer: Esnaf yine unutuldu

Orhan Sümer: Esnaf yine unutuldu
251 views
17 Mayıs 2021 - 11:09

Orhan Sümer, “ İktidar bilim dünyasının uyarılarını uzun süre göz ardı ederek tam kapanma ilan etmişti. Kapanmada esnafa hiç bir destek verilmediği gibi helallik istendi. 17 günlük tam kapanmanın son ermesiyle esnafiçin değişen bir şey yine olmadı. Paket servisle ayakta durmaya çalışan, kirasını, vergisini ödeyemeyen esnaf yine unutuldu. Açıklanan genelge bir umutla bekleyen esnafı yeni bir buhranın içine itti” dedi.

VİRÜSÜ SADECE ESNAF MI YAYIYOR

Orhan Sümer, “ Pandeminin başından bu yana en ağır faturayı küçük esnaf ödüyor. Hiç bir doğrudan ve karşılıksız destek almadığı gibi tam kapasite çalışmasına da izin verilmiyor. Tam kapanmada dahi yasakların nasıl ihlal edildiğine defalarca şahit olduk. Virüsü sadece esnaf, küçük işletmeler, lokantalar, yayıyormuş gibi davranmak, faturayı küçük esnafa kesmek ayıptır. Tüm dünyada tam kapanma örnekleri varken, aşılama yapmadan tam kapanma kime yaradı sormak gerekir” dedi.

ESNAF HAKKINI HELAL ETMİYOR

Orhan Sümer, “ İktidar, hiç bir destek vermediği vatandaşlarımıza, küçük işletmelere haklarınızı helal edin diyerek helallik istiyor. Millet çaresizlikten canına kıyar olmuş neyin helalliğinden bahsediliyor. Bu durum bile iktidarın ne kadar kötü yönetildiğinin ilk ağızdan ispatıdır. Vatandaş destek paketlerinden zaten vazgeçti. Ama en azından sokağa çıkma ve alış veriş ekonomisini düzenleyen kısıtlamaları KOBİ’lere göre ayarlasalardı. Havaların ısınmasıyla birlikte yasakların da kalkacağını düşünen işletmeciler biraz daha toparlanabileceklerini düşünüyordu. Ancak yine aynı kısıtlamalara tabi tutuluyor” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.