Kozmik Radyo & Haber

TURİZMCİ DESTEK BEKLİYOR

TURİZMCİ DESTEK BEKLİYOR
335 views
10 Mayıs 2021 - 10:58

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu turizm sektörünün yardım beklediğini dile getirerek Ak Parti Hükümetine seslenerek, iflasların yaşanmaması için tüm sektörlere desteğin şart olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çulhaoğlu şu ifadeler yer verdi:

“Ak Parti İktidarı lafa geldiğinde “Turizm istihdam sağlar, turizm barıştır, dostluktur” diyor ve turizmin ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor, ama sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları nedense hatırlamıyor. Hatta yok konaklama vergisi, yok tanıtım ajansı katkı payı diye ek vergiler, ödemeler çıkarıyor. Yetmemiş olacak ki; Şimdi de Meclis Turizm Komisyonundan, “Tanıtım ajansı beyannamesi vermeyi unutma” cezası çıkarıyorlar. Hani olur da turizmci beyanname vermeyi unutursa 13.500 lira ceza ödetecekler. Zihniyete bakar mısınız? Turizmci destek bekliyor, iktidar, turizmcinin olmayan parasına göz dikiyor.

Hâlbuki pandemi sebebiyle nakit akışı sıkıntıya giren turizm sektörünün toplam kredi hacmi yaklaşık 110 Milyar lira. Bu kredilerin bir yıl ertelenmesinin maliyeti de 15 milyar lira. Türkiye için bu kadar önemli bir sektör için 15 milyar lirayı göğüslemeyecekseniz ne işe yarıyorsunuz. Böyle iş bilmezlik olur mu? Turizm sektörü diken üstündeyken iktidar, Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklikler yapmak için düğmeye bastı. Biz de umutlanarak Dedik ki, “Herhalde meseleyi gördüler, çözüm üretecekler.” Ama ne oldu biliyor musunuz?

Teklifin ilk maddesinde aynen şöyle denildi. “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri oluşturma yetkisi Cumhurbaşkanı’na verilmektedir. Bu ülkede Bakanlıklar var, Sektör temsilcileri var, İşletmeciler var, Yerel yönetimler var. Bu uzun zincire rağmen kimseye bir şey danışılmayacak, her şeye yine sadece bir kişi karar verecek… Bu kadar zor bir zamanda bile kafaları bütün yetkileri tek adama aktarmaya çalışıyor. Peki, ilk madde böyle olunca devamı nasıl geliyor dersiniz? Otlaklar, yaylalar, meralar, yine bir kişinin uygun göreceği şartlarda turizme açılacak. Ormanlarımızı kapsayan bölgeler nasıl sınırlanacak belli değil. Kim nereyi nasıl kapatacak artık siz hesap edin… Her zaman olduğu gibi bu değişiklikte de istihdam yok, turizmci yok, kalkınma yok. Her zaman olduğu gibi yine rant var, peşkeş var, 5 yandaş müteahhit var. Her zaman olduğu gibi yine bir kişinin iradesi var, millet yok.

Mecliste bu konuda İyi Parti olarak 13 önerge verdik. Hepsi iktidar ortakları tarafından reddedildi.

Buradan iktidara bir kez daha seslenmek istiyorum;

Türkiye, 2020 sezonundan sonra, 2021 sezonunu da kaybederse hem sektör, hem firmalar, hem yüz binlerce çalışan hem de ülkemiz kaybedecek.

Yapmayın. Aklınızı başınıza alıp turizm firmalarına, dolayısıyla sezonla birlikte ekmek bekleyen yüz binlerce çalışanımıza, tedarik ve ulaşım zincirindeki işletmelerimize, esnafımıza omuz verin. Aksi takdirde, saydığım bu zincirde, peş peşe iflaslar yaşanacak. Türkiye bunu kaldıracak durumda değildir.

Bu olumsuzlukları bilerek ve isteyerek yapan iktidarın aksine ilk seçimler ile birlikte İyi Parti iktidar olacak, büyük halkımız ve tüm müteşebbislerimiz ile birlikte ortak akıl ile ülkemizi yöneteceğiz. Getireceğimiz iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem ile Türkiye Büyük Millet Meclisini yeniden hak ettiği konuma getireceğiz. Vatandaşlarımızın lehine yapılması ne gerekiyorsa fazlası ile yapacak, bunların yaptığı gibi bir zümreyi değil, 84 Milyonu mutlu ve mesut edeceğiz. Böylelikle yoksulluk, fakirlik ve geçim sıkıntısı büyük milletimizin sadece hatıralarında kalacaktır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.