Kozmik Radyo & Haber

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
257 views
22 Nisan 2021 - 13:44

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasıyla işgal altındaki vatan topraklarında bağımsızlık ve özgürlük arzusunun inanca dönüştüğünü, ulusun egemenliği eline alıp Atatürk önderliğinde kendi kaderini çizerek zafere ulaştığını kaydetti. Akay, “Ulusal egemenliğimizden, özgürlüğümüzden ve bağımsızlığımızdan ödün vermemiz mümkün değildir” dedi.

Başkan Akay, mesajında şunları söyledi:

“Çanakkale kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde açılan TBMM ile ulusumuz tüm yetkiyi ve iradeyi eline almış, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi örgütleyerek kendi kaderini tayin etmiştir. Bağımsızlık mücadelesini zafere taşıyan TBMM, aynı zamanda ulusumuzun bağımsızlık, demokrasi, insan hakları, hukuk, kardeşlik ve birliktelik ruhunun kaynağıdır. Dün olduğu gibi bugün de ulusal bağımsızlığımıza yönelik her türlü tehdit, karşısında bu ruhu taşıyan 84 milyon yurttaşımızı bulacaktır. Ulusal egemenliğimizden, özgürlüğümüzden ve bağımsızlığımızdan ödün vermemiz mümkün değildir.Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin sonsuza dek sahibi ve koruyucusudur.

Geleceğimiz olan çocuklarımıza çağdaş, daha refah, yaşanabilir bir ülke bırakma sorumluluğuyla; Büyük Önder Atatürk ve arkadaşlarının geleceğe ışık tutan eylem ve fikirlerini, cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı, millet iradesini, demokrasiyi her zaman savunmaya devam edeceğiz.

‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla açılan TBMM’nin 101. Yaşını ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Önderimiz Atatürk, silah arkadaşları ile ulusumuzun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum.” 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.