Kozmik Radyo & Haber

BAŞKAN MALGAF: GENÇLERİMİZİ YURT DIŞINA MAHKUM ETMEYECEĞİZ

BAŞKAN MALGAF: GENÇLERİMİZİ YURT DIŞINA MAHKUM ETMEYECEĞİZ
272 views
20 Nisan 2021 - 18:08

Türkiye’deki gençlerin yurt dışına gitmek için çabalamasına ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Adana İl Başkanı Hakan Malgaf, “Gençlerimiz için destek çalışmalarımız var, onları yurt dışına mahkum etmeyeceğiz. Türkiye’ye karşı umutlarının kalmadığını görmek bizi çok üzüyor” dedi.

 TDP Adana İl Başkanı Hakan Malgaf, gençler için bir açıklama yaparak, partisinin çalışmalarından bahsetti. Gençlerin yurt dışına gitmek için çabalamalarının üzücü olduğunu ifade eden Başkan Malgaf, geleceğin tehlike altında olduğuna da işaret etti.

“TÜRK GENÇLERİ, ‘NASIL KAÇARIZ?’ DİYE HESAP YAPIYOR”

Yurt dışındaki akranları ile kendi hayatlarını karşılaştıran gençlerin kaçmak istediğine dikkat çeken Başkan Malgaf, “23 yaşındaki akranının Amerika’da araba ve ev sahibi olduğunu gören, evlendiğini, kendi işini kurduğunu gören gençlerimizin hepsi yurt dışına gitmek istiyor. Bu durum öyle bir hal aldı ki, ‘Türkiye’den nasıl kaçılır’ gibi başlıklar altında gençler arasında yazışmaların ve tartışmaların yapıldığını görüyoruz. Bugün sosyal medyada herhangi bir Avrupa ülkesinin olduğu fotoğrafın altına bakın, Türk gençleri, ‘Nasıl kaçarız?’ diye hesap yapıyor. Türkiye Değişim Partisi olarak, gençlerimiz için destek çalışmalarımız var, onları yurt dışına mahkum etmeyeceğiz. Tek ihtiyacımız olan onların desteği” dedi.

“BİZİ ÇOK ÜZÜYOR”

Gençler için yapılacaklara değinen Malgaf, “İlk kez evlenen gençlere, ilk kez ev alacak gençlere faizsiz krediler sunmak, yeni istihdam alanları yaratmak, internet gibi günümüzün önemli ihtiyaçlarını en verimli hale getirmek, ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi yeniden hakim kılmak, hukukun üstünlüğünü sağlamak en temel önceliklerimiz. İşsizlik noktasında da yeni iş alanları açarak, üniversite sonrasında işsizlik sorununu çözmek istiyoruz. Gençlerimiz için çalışacağız. Yurt dışına giden her gencimiz ile geleceğimizden kaybediyoruz. Onların, Türkiye’ye karşı umutlarının kalmadığını görmek bizi çok üzüyor” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.